Ratas tunnustas Eesti konkurentsivõimelisimaid ettevõtteid

Okt 06

Peaminister Jüri Ratas andis täna parimate ettevõtete auhinnagalal Hekotekile üle konkurentsivõimelisima mikro-, väike- ja keskettevõtte ning Tallinkile konkurentsivõimelisima suurettevõtte auhinna. Ratase sõnul on Eesti metsarikas riik ja seepärast võiks võtta iseenesestmõistetavana, et meil on omad puidutöötlemise tehnoloogiat arendavad ettevõtted. 

"Selles valdkonnas on tegu väga tiheda rahvusvahelise konkurentsiga, mistõttu on mul eriline heameel õnnitleda Hekoteki töötajaskonda riigipiiride üleselt eduka ettevõtte ülesehitamise eest. See ettevõte on kanda kinnitanud ja oma läbilöögivõimet tõestanud mitte ainult Eestis ja meie lähiregioonis, vaid suuri samme on tehtud üle kogu Euroopa ja veelgi kaugemal," ütles Ratas. Rääkides konkurentsivõimelisima suurettevõtte auhinna pälvinud Tallinkist, ütles Ratas, et Eesti on aja jooksul väga palju võitnud tihedatest koostöösidemetest Soome ja Rootsiga, olgu tegu majandussuhete edendamise, kultuurisuhete tihendamise või muude rahvusvaheliste suhete arendamisega. "Tallink on justnagu sild, mis Soomet ja Rootsit Eestile lähemale on toonud. See sild on näidanud head vastupidavust kõikvõimalikele tormidele ning on edendanud olulisel määral Eesti teenuste eksporti. Soovin Tallinki töötajaskonda tänada suure töö eest selle silla ehitamisel ja igapäevasel käigus hoidmisel," lausus ta.

Ratase sõnul on Eestis palju ettevõtteid, mis on aidanud Eestit maailmas suuremaks teha. "Sellegipoolest tuleks meil ettevõtjaid ja ettevõtja ametit oluliselt rohkem väärtustada, kui seda täna tehakse. Eesti majandusmudel peab liikuma tööjõumahukatelt ettevõtetelt kapitali- ja teadus- ning arendustegevuse mahukate ettevõtete suunas. Avatus ja uuendusmeelsus on olulised tegurid, mis aitavad meil sel teekonnal kiiremini edasi liikuda," lisas ta. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoda tunnustavad täna pidulikul auhinnagalal Eesti silmapaistvamaid ettevõtteid. Lisaks ettevõtluse auhinna konkursi ja Eesti ettevõtete konkurentsivõime edetabeli parimatele kuulutatakse välja ka tänavune aasta ettevõte.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela