Ratas: ettevõtlus on majandusedu võti

Okt 10

Peaminister Jüri Ratas ütles täna Rootsi äriauhindade jagamisel, et ettevõtlus on majandusliku edu, majanduskasvu ja töökohtade loomise ning sissetulekute ebavõrdsuse vähendamise võti. "Ettevõtjad on need, kes kujundavad tulevikuvisiooni ning muudavad ebatõenäolise hädavajalikuks," ütles Ratas ning lisas, et seepärast on oluline innustada inimesi ettevõtlusega tegelema. 

Peaministri sõnul liigub Eesti majandusmudel tööjõumahukatelt ettevõtetelt kapitali- ja teadus- ning arendustegevuse mahukate ettevõtete suunas, mistõttu on jätkuvalt vaja keskenduda innovatsioonile ja kõrgtehnoloogilistele lahendustele. Ratase sõnul on ka digitaliseerumine avanud ettevõtjatele uusi võimalusi. Eesti e-residentsust on taotlenud ligi 25 000 inimest, kes on loonud rohkem kui 2000 uut ettevõtet. "Ma tean, et te seda juba teete, kuid lubage mul siiski kutsuda teid arendama e-residentidele veelgi rohkem uusi e-teenuseid," ütles ta ning kinnitas, et Eesti on valmis ka oma õiguskeskkonda vajadusel paindlikult kohendama. Ratas kutsus ettevõtjaid mõtlema, kuidas olla muutuvas maailmas jätkuvalt edukad. "Usun, et meie piirkonnas on vaja süvendada piiriülest koostööd, et paremini seista vastu globaliseerumisega seotud ebakindlusele," ütles ta. Rootsi Eksportnõukogu ja Rootsi suursaatkonna korraldatud ettevõtluskonkursil "Rootsi Äriauhind" tunnustatakse ettevõtjaid kolmes kategoorias: jätkusuutlik kasv ja vastutustundlik ettevõtlus, tehnoloogiline innovatsioon ning aasta noor ettevõtja. Eestis korraldatakse konkurssi alates 2009. aastast.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela