Dmitrijev: Ida-Virumaa vajab tugevat impulssi arenguks

Okt 12

Keskerakonna fraktsiooni initsiatiivil toimus täna Riigikogus olulise tähtsusega küsimuse arutelu Ida-Virumaa arenguperspektiivide üle. Ida-Virumaa toetusgrupi esimees, keskerakondlae Dmitri Dmitrijev sõnas, et tänane debatt oli vajalik ning veelgi olulisem on jõuda sõnadelt tegudeni. Dmitrijev sõnas, et Keskerakond on valitsust juhtides andnud selge signaali, et Ida-Virumaa on valitsuse tegevuses tugevalt fookuses. 

„Avaliku sektori töökohtade Tallinnast väljaviimine, Sisekaitseakadeemia kolledži ehitamine ja minister Jaak Aabi ettepanek maksta 300 eurot stipendiumit noortele spetsialistidele, kes tulevad maakonda tööle, on olulised sammud ja näitab, et valitsus tegeleb Ida-Virumaa probleemidega,“ rõhutas Dmitrijev. Riigikogu liige lisas ka, et arengu oluliseks eelduseks saab olema seegi, et kas suudetakse lahti saada kuvandist, et Ida-Virumaa pole armastatud osa riigist. „Kirde-Eesti pole Eesti tagahoov, vaid on aken ida ja lääne vahel ja seda ei tohiks unustada,“ sõnas Dmitrijev ja lisas, et pole saladus, et sotsiaalmajanduslikud näitajad on võrreldes teiste regioonidega halvemad. „Statistikaametile tuginedes on 2040. aastaks Kirde-Eesti rahvastik 27% võrra vähenenud. Ainult töökohad saavad seda muuta ning seetõttu on oluline pakkuda inimestele, kes maakonnas juba töötavad või kes plaanivad Ida-Virumaale kolida häid elu-, arengu- ja õppimistingimusi,“ ütles Dmitrijev.

Ta lisas, et ka riigi munitsipaalmajade programm on oluline meede, sest Ida-Virumaal ei nähta tihtipeale mõtet investeerida majade korrashoidu või ehitusse, sest investeering ei too madalate kinnisvarahindade tõttu kuidagi tagasi. Seepärast pole riigikogulase sõnul ka Kredexi pakutavaid maakonnas aktiivselt kasutatud. „Aastatel 2010-2014 renoveeriti ainult 6 hoonet Ida-Virumaal Kredexi toetusel ning sel aastal on tehtud vaid üks avaldus. Munitsipaalmajade programm korralike elamispindade võimaldamiseks on kahtlemata vajalik,“ sõnas ta.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela