Karilaid: riik ei kavatse tolereerida raske kuriteo sooritanud pagulast

Okt 24

Täna läbis esimese lugemise välismaalase rahvusvahelise kaitse andmise seaduse muutmise eelnõu, mis seaduse jõustumisel võimaldaks kehtetuks tunnistada pagulasseisundi nendel, kes on süüdi mõistetud eriti raske kuriteo eest. Riigikogu õiguskomisjoni esimees, keskerakondlane Jaanus Karilaid selgitas, et praegu võimaldab seadus tunnistada pagulasseisund kehtetuks vaid esimese astme kuriteo puhul, mis hõlmab endas vähemalt viie aastast vanglakaristust. 

Samas ei kvalifitseeru Eesti seadustes näiteks vägistamine, röövimine, narkokuriteod või kehaline väärkohtlemine esimese astme kuritegudeks. „Kehtiv regulatsioon ei võimalda meil piisavalt reageerida kuritegudele, mis sooritatud pagulaste poolt. Seaduse annaks võimaluse adekvaatselt reageerida ja suurendada seeläbi inimeste turvatunnet,“ selgitas Karilaid. Õiguskomisjoni esimees sõnas, et pagulasstaatuse saanud inimene, kes on sooritanud raske kuriteo Eesis, ei saa olla ühiskonna täieõiguslik liige ning riigil peab olema võimalus ta välja saata. „Seaduse muutmine annab selge signaali, et oleme valmis aitama neid, kes seda vajavad, kuid kohtleme karmilt neid, kes ei austa kohalikke seadusi ja on ohuks meie elanikele,“ sõnas Karilaid.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela