Ratas Euroopa Liidu ja Aafrika Liidu tippkohtumisel: peame investeerima noori paeluvatesse majandusharudesse

Nov 29

“Meie noored väärivad valitsuste toetust, et nende elu oleks parem. Määrav on toetada investeeringuid digimajandusse ja teistesse majandusharudesse, mis paeluvad noori ning tagavad neile töökohad. Kõige enam võimalusi selleks pakub eraettevõtlus, eelkõige väikese ja keskmise suurusega ettevõtted. Oluline on leida võimalusi nende loomise toetamiseks, seda nii Aafrikas kui ka Euroopas,” märkis peaminister Jüri Ratas juhatades sisse Euroopa ja Aafrika riigijuhtide arutelu, kuidas luua majanduslikke võimalusi noortele. 

„Digimajandus pakub uusi väljavaateid majanduskasvuks. Kui noored näevad, et neil on kodumaal võimalused arenguks, ühiskonnaelus osalemiseks, karjääriks ja turvaliselt pere loomiseks, kahaneb ka parema elu otsinguil inimeste tung Euroopasse,“ leidis Ratas. Peaminister lisas, et investeerimine peab algama juba koolist, kus tüdrukutele ja poistele tuleb luua võrdsed võimalused hariduse omandamiseks juba algtasemel. Peaministri sõnul panustab Aafrika aina enam majanduskasvu ja uuendustesse, kuid need pingutused kannavad vilja vaid siis, kui valitseb rahu ja stabiilsus. „Aafrika on Euroopale väga oluline naaber. Kõik, mis juhtub Aafrikas, mõjutab Euroopat ja vastupidi. Aafrika Liidu plaan vaigistada Aafrikas relvad 2020. aastaks on kindlasti vajalik samm rahu, stabiilsuse ja leppimise suunas,“ ütles Ratas.

Ratase hinnangul pakub täna alanud viies Euroopa Liidu ja Aafrika Liidu tippkohtumine väärtuslikku võimalust kahe kontinendi partnerluse uuendamiseks ja tihendamiseks. Tippkohtumisel osaleb 83 riigijuhti Euroopast ja Aafrikast, Euroopa Liidu ja Aafrika Liidu institutsioonide esindajad, mittetulundusühendused ja ettevõtjad. Peaministri sõnul ootavad ees kõige keerulisemad läbirääkimised rände ja julgeoleku küsimustes. „Ühelt poolt tuleb takistada ebaseaduslikku rännet Euroopasse ja ebaseaduslikult Euroopasse tulnud inimesed turvaliselt tagasi koju saata. Teisalt tuleb luua seaduslikud rändeteed ja kaitset vajavad inimesed vastu võtta. Euroopa ei tohiks kedagi hätta jätta, kuid me saame olukorda lahendada vaid koos riikidega, kust inimesed praegu lahkuvad,“ ütles peaminister.

Tippkohtumise ajal kohtub peaminister mitmete Aafrika liidritega. Täna on kavas kohtumised Seišellide, Alžeeria, Mauritiuse, Nigeri, Lõuna-Aafrika Vabariigi ja Sambia juhtidega.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela