Repinski: maaelu on alati olnud Keskerakonna prioriteet

Dets 07

Täna toimus Riigikogus olulise tähtsusega küsimuse arutelu, kus fookuses oli põllumajanduse olukord. Endine maaeluminister, Riigikogu liige Martin Repinski sõnas, et põllumehe olukord muutus uue valitsuse tööle asumisega. Repinski tõdes, et kahetsusväärselt ei pidanud varasemad valitsused Eesti põllumeest meeles ka rasketel aegadel. 

„Keskerakond on samas alati leidnud, et Eesti põllumajandusmaa ja toit on oluline ressurss nii meie julgeoleku tagamiseks, majandusarenguks kui ka maapiirkondade ellujäämiseks, andes väga paljudele inimestele tööd,“ rõhutas Repinski. Ta tõi välja, et Jüri Ratase valitsuse koalitsioonikõneluste ajal pöördusid Põllumeeste keskliit, Talupidajate keskliit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda kõigi koalitsioonipartnerite poole lootuses, et põllumajandustootjatele makstaks täies mahus üleminekutoetusi. „Meenutame, et Reformierakonna poliitilised valikud võimendasid väga tugevalt põllumajanduskriisi, kus eriliselt raske oli piimandus- ja seakasvatussektoril,“ rääkis Repinski.

Ta lisas, et 2014. aastast kaotati paari aastaga 9000 piimalehma ning laastav seakatk sundis enam kui 400 seakasvatajat tegevust lõpetama. „Maaettevõtjate mure ja pöördumine loodava valitsuse poole oli seega vägagi põhjendatud, sest kriisi tõttu oli sea- ja veisekasvatus kannatanud,“ tõdes riigikogulane. Repinski ütles, et tal on põllumehena hea meel, et praegune valitsus kuulas maaettevõtjaid ja võttis põllumeeste mured arvesse nii sõnades kui ka tegudes. Järgmise aasta eelarves on täiendav toetus põllumajandusele mahus 18,4 miljonit eurot. Koos koalitsioonikokkuleppest tulenevate eraldistega üleminekutoetusteks ja tõuaretustoetuseks antakse maaeluministeeriumile vahendeid üle 40 miljoni euro põllumajanduse, toiduainetööstuse ja maaelu edendamiseks. Valitsuse maksab ka põllumeestele üleminekutoetusi maksimaalse lubatud määra ulatuses kuni 2020. aastani. Aitamaks kodumaist seakasvatust üle saada sigade Aafrika katku levikuga seotud kriisist on valitsus kokku leppinud, et järgneval kolmel aastal panustatakse sigade aretuseks igal aastal lisaks kaks miljonit eurot.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela