Erki Savisaar: Reformierakond umbusaldab segaduse külvamiseks umbluuga

Jan 10

Keskerakondlasest Riigikogu majanduskomisjoni liikme Erki Savisaare sõnul pole majandus- ja taristuminister Kadri Simsonile midagi ette heita ja seda näitab ka hüplik ning valeväiteid täis umbusaldustekst. Savisaar ütles, et juba eelmise aasta lõpus oli segaduses Reformierakonnal soov lisaks enda esimehele umbusaldada ükskõik millisel põhjusel valitsuse ministrit või peaministrit. Nii siis kui ka praegu ei suudetud Savisaare sõnul ühtegi tegelikku põhjust selleks sõnastada. 

„Tallinna sadama kollased sidrunid on asendunud sadama börsile viimisega, ellu viiakse tulevikku vaatavad strateegilised investeeringud ja panustatakse olulistesse taristuobjektidesse,“ loetles Savisaar Ta selgitas, et nelja aastaga panustatakse riigimaanteedesse 535 miljonit ja muusse taristusse 135 miljonit eurot, sealhulgas renoveeritakse Linnahall, valmib Haapsalu raudtee esimene etapp, millele tehtud uuring on leidnud, et raudtee taastamine on tasuv ja tagab suure kliendipotentsiaali. Pärnu lennujaamast võiks uuringu järgi viie aasta jooksul saada sõlm, mida läbivad aastas kümned tuhanded reisijad, kes annaksid piirkonnale olulise sotsiaalmajandusliku tõuke.

Täiesti arusaamatu on Savisaare sõnul aga opositsiooni vastuseis maakonnasisesele tasuta bussisõidule, mille peamine soov on edendada elu maal, kus Reformierakonna 17 võimul oldud aastaga see järjepanu hääbus. „Maakonnaliinidel teenust osutavad ettevõtted valitakse avaliku hanke tulemusena ning hind vedajale on seega fikseeritud. Tasuta ühistransport ei saa kuidagi tuua lisaraha bussiettevõttele, vaid jätab lisaraha ainult Eesti inimestele,“ rõhutas Savisaar, kelle sõnul võiks majandusministri portfelli hoidnud Reformierakond bussiliikluse doteerimisest siiski veidi rohkem teada. Savisaar leidis, et majanduskasvu ja maksureformi valguses soovib Reformierakond ja teised opositsioonierakonnad külvata vaid segadust. „Loodan, et edaspidi võetakse umbusaldamist siiski veidi tõsisemalt kui vaid päevapoliitika liblikana,“ sõnas Savisaar lõpetuseks.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela