Tarmo Tamm: umbusaldusavaldus peab põhinema faktidel, mitte valedel ja alusetutel süüdistustel

Jan 10

Maaeluminister, keskerakondlane Tarmo Tamm sõnas, et umbusalduses kasutatakse sihilikke väljamõeldisi nii seakatkuga seotud tsoonide tingimuste kui ka aretustoetuse osas. "Umbusaldusavaldus peab demokraatlikus ühiskonnas põhinema faktidel, mitte valedel ja alusetutel süüdistustel. Täna Riigikogus esitatud umbusaldus on sihilik rünnak opositsiooni poolt, mille eesmärk on juhtida tähelepanu kõrvale oma siseheitlustelt ja mis põhineb väljamõeldud väidetel," rõhutas maaeluminister Tarmo Tamm. 

Tamm lisas, et Kadri Simson on pühendunud ja aus poliitik ning väga tugev majandus- ja taristuminister. "Väide, et Kadri Simson kasutas läbirääkimistel saadud siseinfot on minu jaoks täiesti arusaamatu. Aretustoetust makstakse alates aastast 2004 ja selles pole midagi üllatavat. Seda, et toetuseks eraldatud summat suurendati, oli avalik info ja kõigile teada. On valeväide, et Kadri Simsoni elukaaslase ettevõtted on aretustoetust saanud," kinnitas Tamm. Samuti on sihilik väljamõeldis väide, et siseinfot on kasutatud seakatkuga seotud tsoonide tingimuste muutmise puhul. "Kui Eestis tuvastatakse seakatkuga farm ja loomataud on ametlikult kinnitatud, siis kehtestatakse alale piirangud Veterinaar- ja Toiduameti peadirektori poolt. Kehtestatud kitsendused lõpetab samuti Veterinaar- ja Toiduameti peadirektor pärast seda, kui on rakendatud vastavaid tõrjemeetmeid. Kuidas üldse saaks olla võimalik, et majandus- ja taristuminister sekkub VTA töösse ja tsoonide muutmisesse? Kogu piirangutega seotud tegevus on Veterinaar- ja Toiduameti pädevus ning ükski minister ega keegi teine ei saa siin kaasa rääkida või midagi mõjutada," kirjutas Tamm.

Valitsusläbirääkimistel ei arutatud seda, kuidas aretustoetust makstakse, aretustoetuse taotlemise ja maksmise tingimused on vastu võetud 15. detsembri 2016. aastal kehtestatud maaeluministri määrusega.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela