Karilaid: justiitsministri umbusaldus on poliitiline ühepajatoit

Jan 24

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid leiab, et justiitsminister Urmas Reinsalu umbusaldus meenutab poliitilist ühepajatoitu, mille koostisosad omavahel kuidagi kokku ei sobi.

Karilaidi sõnul on tegemist Reformierakonna esituses lühikese aja jooksul juba teise katsega Riigikogus ministrile umbusaldust avaldades ühepajatoitu keeta. “Põhjused, mis koostisosadena potti pistetakse, ei sobi aga omavahel kuidagi kokku ning seega pole ime, et keedus pärast süüa ei sünni.” - selgitas Keskerakonna aseesimees, lisades, et täna pole küsimus ka enam „kas?“, vaid „millal?“ tuleb järgmine umbusaldus.

 “Reformierakonna poolt juhitud opositsioon on jõudsalt minemas oma võimuinstrumentide devalveerimise rada ning toimuv meenutab pigem takus rapsimist,“ kirjeldas Jaanus Karilaid.

Karilaid lisas, et taas on saanud selgeks, et opositsioonierakondade üllaste sõnade taga justiitsminister Urmas Reinsalu umbusaldamisel on tegelikult tühine parteipoliitika. “Kui Reformierakond alustas umbusaldust naistevastase vägivalla ja vabanduse siiruse küsimusega, valides eestkõnelejaks Eesti poliitika esišovinisti Jürgen Ligi, kes ei mõju selles rollis usutavana, siis EKRE mängu tulemisega muutusid umbusalduse põhjendused varasemast veelgi kummalisemaks. Muuhulgas heidavad nemad Reinsalule ette Eesti liitumist naistevastase vägivalla ja perevägivalla vastu võitleva Istanbuli konventsiooniga. Kui siia pilti sobitada veel Vabaerakond, siis nii nagu nad otsivad oma maailmavaadet, pole nad leidnud ühest mõistetavat põhjust ka umbusaldamiseks,“ selgitas Jaanus Karilaid ja lisas, et segadus opositsioonis on enam kui tuntav.

Poliitiku sõnul olnud huvitav jälgida Reformierakonna ja EKRE lähenemist, mis algas juba varase kohalike valimiste kampaania ajal ning on hiljem üha enam ilmsiks saanud. “Kuigi mõnes väikses küsimuses võivad nad põhimõttelisi lahinguid lüüa, siis suurtes küsimustes ja parlamendikoridorides paistab nende tegutsemine teineteisele üha sarnasem. Teisest küljest on siiski raske ette kujutada, et Reformierakond võiks nõustuda mõnede EKRE etteheidetega, millest ühena kõlas ka see, et justiitsminister pole ametis olles suutnud kohtusüsteemi paika panna. Eks aeg annab siin arutust,” arutles Karilaid.

Keskerakonna aseesimehe sõnul on äärmiselt kurb, et Reformierakond arvab endiselt, et Riigikogu on instrument, mida nad saavad oma poliitmängudeks kasutada. „Sellisest suhtumisest jääb paratamatult mulje, et Reformierakond elab õndsas usus, et võim ja riik – see ongi nemad,“ lõpetas Jaanus Karilaid.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela