Martinson: pensionitõusuta jääb vanurite eest hoolitsemise järjest enam laste õlgadele

Jan 31

Endise Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna abilinnapea, doktor Merike Martinsoni sõnul jääb vanurite eest hoolitsemine finantsiliselt järjest enam laste kanda ning pensionitõus tuleb teha ära mitte vaid vanurite, vaid ka nende laste heaks. Martinson tõdes, et puutus abilinnapeana tihtipeale kokku olukordadega, kus hooldekodu vajadus seisis kaalukausil kõrvuti rahaliste võimalustega.

 „Hooldekodude hinnad ei tõuse koos indekseerimisega, vaid on juba praegu tunduvalt kõrgemad kui keskmine pension,“ sõnas Martinson. Ta sõnas, et puudujääv osa tuleb tasuda perekonnal, kellele on see tihtipeale väga tõsiseks rahaliseks ja ka emotsionaalseks lisakoormuseks. „Iga laps tahab oma vanematele parimat ning on arusaadav, et antakse maksimum ja vahest veelgi rohkem oma emale-isale parema elu pakkumiseks. Pensionitõus aitaks seega mitte ainult pensionäre, vaid oleks oluline abi ka vanuri lastele ja lastelastele,“ selgitas Martinson.

Ta tõdes, et pensionitõusuta süveneb probleem veelgi, sest hooldekodude hinnad kallinevad ning seda kiireminigi kui indekseerimine. „Me võime ju rääkida kehtivast korrast ja ühiskondliku jõukuse kasvust, kuid kui pärast aastakümneid kestvat tööd ei saa pensionipõlves veeta oma elupäevi väärikalt ja olla lastele ning lastelastele rõõmuks, mitte koormaks, on see väga kurb,“ rõhutas Martinson.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela