Mölder: pealinnas on töötuse määr nelja aasta kõrgeim

Veebr 19

Töötukassa andmetel on Tallinnas registreeritud töötuse tase jätkuvalt tõusutrendis. Möödunud aasta detsembriga võrreldes oli töötuid tänavu jaanuaris 592 võrra rohkem. Kui detsembris registreeriti Tallinnas 7909 töötut, siis jaanuaris juba 8501. Eelmise aasta jaanuariga võrreldes on aga registreeritud töötute arv tõusnud ligi 1000 inimese võrra – 2017. aasta jaanuaris registreeriti Töötukassas 7583 töötut. 

Tallinna abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul oli töötuse tase viimati praegusest seisust kõrgem 2014. aasta aprillikuus, mil registreeriti 9125 töötut. „Tõusutrendi võib seostada ka töövõimereformiga, kuid kindel on, et linn ja riik peavad tegutsema selle nimel, et olukorda jätkusuutlikult parandada. Mitmetes töövaldkondades on nõudlus erialaspetsialistide ja oskustööliste vastu suur. Näiteks meditsiinivaldkonnas vajame juurde õdesid ja psühhiaatreid, aga ka patoloogia eriarste,“ sõnas Mölder.

Abilinnapea lisas, et kindlasti tasub vaadata ka tänase olukorra positiivseid aspekte, viidates, et 2012. aastal oli töötuse tase märgatavalt kõrgem kui ülaltoodud numbrid. „Eestis jätkub endiselt ka majanduskasv ning vabade töökohtade arv on hetkel tõusujoones. Kui detsembris registreeris Töötukassa Tallinnas 749 vaba töökohta, siis jaanuaris 874,“ lisas Mölder.

Linnaosade lõikes on tänavu kõige enam töötuid registreeritud Lasnamäel – 2591, järgnevad Põhja-Tallinn 1457, Mustamäe 1224 ja Kesklinn 969 registreeritud töötuga. Eelmisel aastal olid needki arvud tunduvalt väiksemad. Eelmise aasta samal ajal registreeriti Lasnamäel 2435 töötut, Põhja-Tallinnas 1198, Mustamäel 1035 ja Kesklinnas 829 töötut.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela