Mihhail Korb: valitsuse juhtiverakonna jaoks on seis positiivselt stabiilne.

Veebr 26

Valitsuse juhtiverakonna jaoks on seis positiivselt stabiilne. Keskerakonna toetus on EMORi järgi võrreldes eelmise kuuga kasvanud ning Reformierakonna toetus langenud. Usun, et see trend jätkub. Inimesed näevad oma sissetulekute tõusu tänu maksureformile ning kuigi on olnud teatavat segadust, saab iga uus asi aja jooksul siiski selgemaks.

Peame ka omalt poolt selgitamisega jätkuvalt tööd tegema. Aasta alguses tegi Reformierakond EMORi järgi tõepoolest küll hüppe, kuid vaadates ka Turu-Uuringute küsitlustulemusi pikaajalisemalt, võib öelda, et kahe erakonna seis on tasavägine. On küll mõistetamatu, miks Reformierakonna toetus EMORi järgi on kõrge maapiirkondades ja madalapalgaliste seas, eriti kuna põllumajandus oli nende valitsemise ajal kriisis ning toetuseta, omavalitsuste tulubaasi vähendati ning tulumaksuvaba miinimumi tõsteti eurode võrra. See ei leevendanud kindlasti madalapalgaliste olukorda nii, nagu 64 lisaeurot nendele, kelle sissetulek on kuni 1200 eurot.

Kui Reformierakond räägib aktsiisidest, siis tasub neil meenutada, et just praegune valitsus jättis ära nende poolt kavandatud diislikütuse aktsiisi tõusu selleks aastaks. Võib vaid ette kujutada, milline oleks transpordisektori seis ja kaupade-teenuste hind nende plaanide teostumisel. Ka alkoholiaktsiisi osas tasub Reformierakonnal meenutada oma samme piirikaubanduse tõstmisel. Nagu on kõik valitsuskoalitsiooni partnerid ka kinnitanud, on alkoholiaktsiis kindlasti riigieelarvestrateegia arutelul fookuses.

Praegune valitsus on teinud väga olulisi reforme, mis Eesti inimeste elu parandavad. Kuigi on ka erinevaid kaalumise kohti, võib julgelt öelda, et väga palju positiivset on selle pooleteise aastaga tehtud. Loodan ja usun, et see kajastub edaspidi senisest rohkem ka kõigi valitsuserakondade reitingutes.

Mihhail Korb

Keskerakonna peasekretär

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela