Keskerakond alustab erakonna uue programmi loomisega

Veebr 27

Vabariigi sajandal juubeliaastal valmib Keskerakonna uus programm, mille toimkonna esimeheks on Riigikogu liige, professor Aadu Must. Uus programm valmib eeldatavasti sügiseks.

 Aadu Must selgitas, et erakonnal on uut programmi vaja seetõttu, et 2005. aastal vastu võetud programm on osaliselt jätkuvalt aktuaalne, kuid on valdkondi, kus kirjapandu ei lähtu enam praegusest olukorrast. „Iga programmi eesmärk on määrata ära erakonna olulised tegevussuunad pikemaks perioodiks, võttes arvesse tol hetkel saadaolevaid teadmisi. Täna, mil eelmise programmi vastuvõtmisest on möödunud juba päris pikk aeg ja uued arengud toimuvad muljetavaldavatel kiirustel, tuleb erakonnal ühiskonnaga teistsugust sammu pidada,“ selgitas Must.

Professori sõnul toimub praegu senise programmi analüüs ning juba 26. veebruaril kinnitab erakonna juhatus programmi alamvaldkonna juhid. Musta sõnul saab uus programm välja töötatud mitte ainult erakonnaliikmete, vaid kõigi Eestimaalaste panusel. „Programmi koostamine eeldab nii teoreetilist mõttetööd kui ka kogu meie praktilise kogemuse üldistamist. Korjame ideid nii „101 kohtumise“ raames, aga ka programmitoimkond kavatseb kõik maakonnad läbi sõita ja kohtuda inimestega,“ rõhutas riigikogulane. Erakonna juhatuse liikme sõnul on eesmärk esitada erakonna uus programm kinnitamiseks hiljemalt sügiseks. „Kõik kaasalööjad on oodatud ja iga hea idee hinnatud. Kutsun kindlasti siinkohal üles ka erakonna rahvakohtumistel osalema, et vajalikud muudatused Eesti elus viidaks ellu,“ ütles Must.

Programmi erinevate valdkondade eest vastutavad ka: Riikluse arendamine ja riigikaitse - Jaanus karilaid; Välispoliitika ja Euroopa koostöö - Enn Eesmaa, Toomas Vitsut, Yana Toom; kohalikud omavalitsused - Anneli Ott; regionaalpoliitika - Jaak Aab; keskkonnapoliitika - Monica Rand, Marko Šorin; majanduspoliitika - Kadri Simson; innovatsioon ja infoühiskonna edendamine - Erki Savisaar; maaelu - Tarmo Tamm; haridus- ja teaduspoliitika - Mailis Reps, Aadu Must; sotsiaalne turvalisus ja sotsiaalhoolekanne - Tõnis Mölder; rahvastikupoliitika - Siret Kotka-Repinski; rahvuspoliitika - Mihhail Kõlvart, Aadu Must; noorsoopoliitika - Tiit Terik; tervishoiupoliitika – Viktor Vassiljev, Peeter Laasik.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela