Taavi Aasa vastus ERJK-le: keelata linnameedial linnapeakandidaate mainida on absurd

Veebr 27

Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni (ERJK) eesmärk keelata Tallinna linnameedial mainida linnapeakandidaati on absurd, sest sama infot edastavad ka muud meediaväljaanded, ütles Tallinna linnapea Taavi Aas. Aas vastas täna Erakondade Rahastamise Järelelevalve Komisjoni esimehe Ardo Ojasalu arupärimisele, kus Ojasalu väitis, et Stolitsas viis kuud enne valimisi ilmunud uudislood, mis teatasid Taavi Aasa kandideerimisest Tallinna linnapeaks, on valimisreklaam.

 „Kui teie käsitluses kvalifitseerub valimisreklaamiks ka viis kuud enne valimisi ilmuv uudis, mis teatab, et senine linnapea kohusetäitja kandideerib linnapeaks, siis sellise lähenemise alusel võiks suure osa mullu maikuisest Eesti ajakirjanduslikust kajastusest keelata või trahvitavaks muuta,“ kirjutas Aas vastuseks. „Eesti meedias mainiti mind isiklikult 2017. aasta maikuu jooksul 964 korda, neist enamikel juhtudel neutraalselt või positiivselt.“ „Kokku mainiti Tallinna linnavalitsust Eesti meedias mai jooksul 3496 korda. Need numbrid peaks ilmselt tõestama, mis väärib avalikku huvi ja mis mitte,“ selgitas Aas.

Ojasalu uuris, kas Aas on antud artikleid tellinud ja nende eest maksnud. „Antud artiklid olid Stolitsa toimetuse valik, refereerisid avalikul pressiüritusel teatatut, ja toimetuse valikud langesid kokku sel ajal enamikes Eesti toimetustes tehtud valikutega,“ vastas Aas. „Mis on lubatud muule meediale, on lubatud ka linnameediale.“ Linnapea osutas, et enim kajastas linnavalitsuse tegemisi sel perioodil BNS, mis kajastas Tallinna linnavalitsust kokku 300 korral, neist 200 korda PR- ja 144 korda siseuudistes, 31 korda BNSi majandusuudistes. Stolitsa mainimissagedus oli võrdne BNSi majandusuudiste omaga. „Olin esimene, kes oma kandideerimisest teatas, seega oli meediahuvi suur ja arusaadav“, ütles Aas, osutades, et ERJK küsimused on kallutatud iseloomuga, mille eesmärk pole midagi teada saada, sest Ojasalu räägib trellide taha panekust juba enne infopäringuid.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela