Ministrid ja riigikogulased kuulasid viljandlaste ideid Eesti uueks aastasajaks

Veebr 28

27. veebruaril osalesid majandus- ja taristuminister Kadri Simson ja riigihalduse minister Jaak Aab Viljandis rahvakohtumisel. Mõtteid, kuidas Eesti peaks edasi liikuma ning millele tuleb ühiselt keskenduda, jagas kuues teemablokis ligi 60 osavõtjat. Keskerakond korraldab Eesti juubeliaastal ürituste sarja „101 rahvakohtumist“, mille eesmärk on kohtuda Eestimaa inimestega – noorte ja eakamatega, pereinimeste ja ettevõtjatega, riigiteenistujate ja kohaliku elu eestvedajatega – ja küsida, mida Eestilt oodatakse ning kuidas luua õiglasem ja parem paik, kus elada.

Ürituse moderaator, Riigikogu liige Helmut Hallemaa sõnas, et osalejate arv Viljandis oli rõõmustav ja näitab, et inimestel on soov Eesti elus kaasa rääkida ja seda mitte vaid valimiskastide ääres. „Valitsuse juhtiverakonnana seisame Eesti inimeste ja nende heaolu eest ja järgnevate aastate eesmärgid soovime paika panna koos rahvaga ja seda võimalikult laiapõhjaliselt. Vaid tublid Eesti inimesed ise saavad olla vajaduste sõnastajad ja ideede pakkujad,“ rõhutas Hallemaa, kes lisas, et käimas on nii erakonna programmi kui ka valimisplatvormi koostamine, kus väljapakutud ja läbikaalutud head ideed leiavad rakendust.

Sakala Keskuse sammassaalis toimunud kohtumisel arutati hariduspoliitika, regionaalpoliitika, ühistranspordi, pensionipoliitika, tööhõivepoliitika ja kodanikuaktiivsuse üle. Laudkondi juhtisid teiste seas riigikogulased Helmut Hallemaa, Kersti Sarapuu ja Siret Kotka-Repinski, aga ka ministrid Jaak Aab ja Kadri Simson. Hallemaa, kes on ühtlasi ka Viljandi linnavolikogu liige, sõnas, et ministrite osalemine andis viljandlastele kindlasti tugeva tõuke aruteludel osalemiseks. „Võimalus arutada otse ministriga Eesti elu murekohti ja lahendusi, ei ole kindlasti tavapärane. Mul on hea meel, et Viljandi inimeste hääl täna tugevalt kõlas ja jääb kõlama ka meie riigi järgmistel olulistel sammudel,“ ütles Hallemaa.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela