Erki Savisaar: maaelukomisjon sõidab ühistranspordi arutelul valesse suunda

Mär 07

Esmaspäeval, 5. märtsil Riigikogus toimunud maaelukomisjoni istungil peeti arutelu maakondliku ühistranspordi teemal. Riigikogu majanduskomisjoni liikme Erki Savisaare sõnul tundub aga maaelukomisjon maakondliku ühistranspordi arutelude puhul lahendama probleeme, mille olemasolev koalitsioon lahendas juba selle loomise käigus. 

Maaelukomisjoni esmaspäevane arutelu tasuta ühistranspordi teemal jõuti BNSi andmetel seisukohale, et ilmselt tuleb teha ettepanek erisoodustuse kaotamiseks olukorras, kus tööandja maksab kinni töötaja bussisõidu kodust tööle ja tagasi.

Majanduskomisjoni liige Erki Savisaar tõdes, et tema jaoks jääb maaelukomisjoni arutelu aga ebaselgeks, sest koalitsioonilepingut koostades leppisid kõik osapooled ühiselt kokku, et tööandja poolt töötajatele organiseeritud transport kodust tööle ja tagasi saamiseks vabastatakse erisoodustusmaksust, kui puudub mõistlik alternatiiv ühistranspordi näol. Sellekohane seadus jõustus juba 2017. aasta 1. juulil. „Mulle jääb Riigikogu maaelukomisjoni poolt tehtud ettepanek arusaamatuks, sest vajalikud otsused on juba ammu tehtud,“ sõnas Erki Savisaar.

Riigikogu liige tõdes, et paljud küsimused inimeste paremate liiklemisvõimaluste osas on juba leidnud või leidmas ka lahendust. „Kui räägime kas või liinivõrgu tihendamisest, siis ka selles osas on kinnitatud, et liinivõrgu tihendamise raha on olemas ehk tasuta sõit toob kaasa ka liinivõrgu parandamise,“ rõhutas Savisaar.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela