Tanel Kiik Kaja Kallasele: Kas rahvuspõhine vastandumine ongi lubatud liberaalsete väärtuste juurde tagasi pöördumine?

Mär 08

Reformierakond ei puhka ühelgi pidupäeval, ka naistepäeval. Vastupidi, eesti-vene vastandumisega ühiskonna ja rahva lõhestamiseks ning partei toetajaskonna mobiliseerimiseks kasutatakse iga hetke ja iga võimalust. Kuidas teisiti tõlgendada järjekordset madalamotiivilist rünnakut, mille tarbeks on appi võetud lausa uudissõna “venetumine”. 

Paljud politoloogid, ajakirjanikud ja ilmselt ka valijad uskusid, et esimehe vahetus toob erakonnale värske hingamise, mitmekesisema programmi ning euroopalikuma vaate. Loodeti, et astutakse vajalik samm edasi ning tagatoa mõtlemismallid jäävad minevikku. Tegelik elu näitab vastupidist – Pevkuri lubadus lõpetada rahvuspõhine vastandumine ei pea esimehevahetusele vastu. Reformierakond mitte ainult ei jätka küünilist ja lõhestavat kampaaniat, vaid hagu pannakse veel alla. Ma kujutan juba vaimusilmas ette järjekordseid Riigikogu valimiste reklaame. Sinimustvalge lehvides, hävituslennukite ja liikursuurtükkide mürina taustal marsivad oravate poliitväed. Taamal paistavad aga kohe-kohe Eesti riiki maha müüvad “venetuvad” jõud. Üksnes õilis ning asendamatu Reformierakond suudab veel Maarjamaa päästa, kui ainult valijad selleks piisava mandaadi annavad. 3. märtsil on valik must-valge. Iga “õige eestlane” teab, kes on tema kandidaat ja mis on tema vääramatu kohus.

Austatud Kaja Kallas! Kas rahvuspõhine vastandumine ongi liberaalsete väärtuste juurde tagasi pöördumine, mida olete korduvalt lubanud? Kas sellised ongi erakonnas omandatud poliitikaõppetunnid? Kas need ongi lubatud säravad mõtted, mille puudumist Hanno Pevkurile ette heideti? Kas selline ongi Reformierakonna juubelikingitus meie sajandivanusele Eesti Vabariigile? Kurb, väga kurb.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela