Ratas tööandjate konverentsil: neljanda tööstusrevolutsiooni hakul pangu riik ja erasektor seljad kokku

Apr 04

Ühiskonna areng sünnib üksnes era- ja avaliku sektori koostöös, mis seab keskmesse inimese huvid, ütles peaminister Jüri Ratas, esinedes kõnega Eesti Tööandjate Keskliidu konverentsil Tuulelohe lend 2018 – „Kuidas me kestame?“ Ratas kutsus tööandjaid üles rohkem nägema riigis konstruktiivset partnerit, kes mitte ainult ei suuna rahaliste vahendite jaotust, vaid mitmel moel aitab kaasa innovatsiooni kiirendamisele ning tootlikkuse kasvule.

 „Areng tähendab tegutsemist korraga paljudel rinnetel. Neljanda tööstusrevolutsiooni hakul on eriti oluline, et era- ja avalik sektor panevad seljad omavahel kokku,“ ütles peaminister. Tema sõnul seisneb tuleviku edu võti nii rahvusvaheliselt kui ka riigisiseselt meie avatuses, paindlikkuses ning selles, kui kaasav on meie areng ja kui hästi me suudame teha koostööd erinevatesse väärtusruumidesse kuulumisele vaatamata. „See tähendab avatust uutele ideedele ning ümberkorraldustele, valmidust võtta riski ja minna üle uutele tehnoloogiatele,“ ütles Ratas ning rõhutas, et nii riik kui ka erasektor peavad rohkem panustama innovatsiooni heaks.

Eesti Tööandjate Keskliidu konverents Tuulelohe Lend 2018 keskendus tänase Eesti kõige suuremale väljakutsele – vähenevale rahvastikule ja sellest tulenevatele probleemidele, sealhulgas tööjõuturul. „Eestis on tööstusroboteid töötaja kohta ligikaudu seitse korda vähem maailma keskmisest. Eestit edestavad näiteks Kreeka ja Rumeenia, meile järgneb Brasiilia, kuid kõrge sissetulekuga riikidele jääme kümnetes kordades alla. See on kasutamata võimalus, mida valitsuses heaks kiidetud tööstuspoliitika rohelise raamatu rakendamine peab adresseerima,“ sõnas peaminister, lisades samas, et peab olema rohkem avatud nii välistöötajate Eestisse lubamise suhtes kui ka arvestama ressursiga, mida pakub väliseestlaskond. „Meie majandus on korduvalt näidanud paindlikkust ja kohanenud kiiresti muutuvate oludega ning see omadus tuleb kindlasti säilitada,“ toonitas peaminister.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela