Haridus- ja Teadusministeerium kutsub üles tunnustama parimaid haridustöötajaid ja hariduse toetajaid

Apr 09

Juba kuuendat korda jagab ministeerium haridustöötajatele ja hariduse toetajatele tunnustust pidulikul galal “Eestimaa õpib ja tänab”. Kandidaate saab esitada 9. aprillist 13. maini, kokku kaheteistkümnes kategoorias. Olulise muudatusena pärjatakse tänavusel konkursil suurt osa laureaatidest riiklike hariduspreemiatega, esmakordselt antakse välja ka elutööpreemia. 

Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi sõnul on õpetajate rolli ühiskonnas raske üle tähtsustada: “Just õpetajatest ja teistest haridustöötajatest saavad alguse paljude noorte edulood. Õpetaja on inimene, kelle kätte usaldame oma lapsed ja nende hariduse,” sõnas Reps. Erinevalt eelmistest aastatest on Haridus- ja Teadusministeeriumil plaanis muuta laureaatidele antavad tunnustused riiklikeks hariduspreemiateks. “Mul on hea meel, et nüüd saame ka riikliku hariduspreemia näol tunnustada haridustöötajaid nende hindamatu panuse eest,” lisas minister.

Muudatuse tulemusel antakse laureaatidele ühes tunnustusega välja rahalised preemiad. Aasta Õpetaja gala “Eestimaa õpib ja tänab” on haridusvaldkonna aasta tippsündmus, mille eesmärk on riiklikul tasemel tõsta esile haridustöötajaid ja hariduse toetajaid, kes panustavad noorte heasse käekäiku ning kelle töö on teistele eeskujuks.

Aasta Õpetaja 2018 kategooriad: aasta lasteaiaõpetaja, aasta klassiõpetaja, aasta klassijuhataja, aasta põhikooli aineõpetaja, aasta gümnaasiumiõpetaja, aasta kutseõppeasutuse õpetaja, aasta õppejõud, aasta õppeasutuse juht, aasta tugispetsialist, aasta hariduse sõber, haridusasutuse aasta tegu, elutööpreemia.

Lisaks antakse gala raames välja aasta õppuri ja aasta juhendaja tunnustused. Kandidaate saab esitada 13. maini kokku kaheteistkümnes kategoorias. Pärast kandidaatide esitamist alustavad parimatest parimate väljaselgitamiseks tööd maakondlikud komisjonid ja kõrghariduse komisjon. Seejärel asub tööle üleriigiline komisjon ja riiklike hariduspreemiate komisjon, kuhu kuuluvad haridusega seotud organisatsioonide esindajad. Auhinnad antakse välja Aasta Õpetaja galal “Eestimaa õpib ja tänab”, mis toimub 14. oktoobril Estonia Kontserdimajas. Sündmusest teeb otseülekande Eesti Televisioon. Tunnustusürituse eestvedajateks on Haridus- ja Teadusministeerium ning Eesti Haridustöötajate Liit.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela