Karilaid on valmis kelmuse uurimiseks Ansipi ja Rail Balticu kirja autorid õiguskomisjoni kutsumav

Apr 11

Riigikogu õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid leiab, et Rail Balticu 400 kirja autorite väide, et Andrus Ansipi valitsusele on esitatud valefakte Rail Balticu otsuste muutmiseks, viitab õigusrikkumisele, mida tuleb arutada õiguskomisjonis. Karilaid sõnas, et tegemist on süüdistusega, mis puudutab olulist riikliku objekti ja investeeringuid ning selline väide vajab tõestust või ümberlükkamist. 

„Kui olulisi otsuseid on tehtud salaja ja teadlikult levitavate valeandmete alusel on see karistatav karistusseadustiku raames ja vaadeldav investeerimiskelmusena. Sellist väidet ei tohi jätta lihtsalt õhku rippuma,“ rõhutas riigikogulane.

Ta lisas, et parlamentaarse järelevalve korras on võimalik neid kirjas esitatud väiteid kontrollida ning vajadusel teha ettepanekud ja algatada vastavad karistusõiguslikud menetlused. „Riigikogu õiguskomisjonis tuleb asjad niivõrd olulises küsimuses selgeks rääkida ning selleks tuleks kutsuda nii Rail Balticu kirja autorid kui ka Andrus Ansipi nende väidete kontrolliks õiguskomisjoni,“ selgitas Karilaid, kes loodab ka teiste erakondade toetust selles. „Küsimused on konkreetsed: millised otsused ja kelle poolt on tehtud salaja ning milline roll on selle tõele vastavusel olnud tollasel peaministril Andrus Ansipil valeinfo levitamisel,“ tõi ta välja.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela