Valitsus alustab täna Sagadis riigi eelarvestrateegia 2019–2022 aruteluga

Apr 12

Alates täna pärastlõunast kogunevad valitsus ja koalitsioonierakondade fraktsioonide esindajad kahepäevasele seminarile Sagadisse, et panna paika riigi järgmise nelja aasta rahalised plaanid. Valitsus peab riigi eelarvestrateegia (RES) heaks kiitma aprilli lõpuks. 

Eelarvestrateegiaga (RES) planeeritakse riigi tegevusi ja raha pikemaajaliselt, pidades silmas valitsuse prioriteete, tulevikuprognoose ja globaalseid trende. Seminari esimesel päeval kuulatakse ära rahandusministeeriumi ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ettekanded, aruteludele on planeeritud seminari teine päev ehk reede. Eelkõige peab valitsus kinnitama eelarvestrateegias iga aasta kohta valitsussektori eelarvepositsiooni eesmärgi, mis näitab, kui suur on planeeritav eelarve ülejääk või puudujääk igal aastal.

Samuti arutab valitsus riigile oluliste kinnisvarainvesteeringute kava. Valitsus käsitleb ka riigieelarvest rahastatavate asutuste personali- ja palgapoliitikat. Valitsus uuendab strateegiat igal kevadel, täpsustades kolme eelseisva aasta kavasid ning täiendades neid vähemalt ühe aasta võrra. See annab võimaluse kohandada riigi rahalisi plaane vastavalt muutustele majanduses, riigi rahanduses ja ministeeriumite valitsemisalades.

Eelarvestrateegia alusel jätkavad ministeeriumid järgmise aasta riigieelarve eelnõu koostamist, mida arutatakse valitsuskabineti nõupidamistel sügisel. Siis selguvad ka järgmise aasta konkreetsed kulud ja tulud. Eelarvestrateegia arutelu toimub tänavu taas Sagadi mõisas, Lääne-Virumaal. Seminaril osalevad kõik valitsusliikmed, riigisekretär, riigikontrolör ja õiguskantsler ning Riigikogu iga valitsusliidu fraktsiooni üks esindaja.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela