Karilaid: päris reformid Reformierakonna vastu vahetada oleks tagurlik

Mai 24

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid ei pea valitsusvahetust tõenäoliseks, sest kaotajaks jääksid kõik peale Reformierakonna. Jüri Ratase juhitud valitsuse tööd peab aseesimees konstruktiivseks, sest koostöös on ellu viidud vajalikud reformid.

 Karilaid tõi välja, et praegune valitsus on Reformierakonnata ellu saanud viia mitmeid olulisi reforme, sh panustanud tugevalt ravijärjekordade vähendamisse, jätnud madalat ja keskmist palka teenivatele inimestele kätte lisaraha, toetanud Eestimaist toidukasvatust ja panustanud varasemast rohkem julgeolekusse. „Et Reformierakonnale maaelu, madalam maksukoormus suuremale osale eestimaalastest või tervishoiu pideva rahapuuduse lahendamine on vastukarva, on teada, kuid ma ei usu, et mõnel teisel erakonnal on tagurlik soov päris reformid Reformierakonna vastu asendada,“ leidis Karilaid.

Ta lisas, et valitsusvahetusest oleks kaotada kõigil erakondadel ja ühiskonnal laiemalt. Ainus võitja võiks olla Reformierakond, kes saaks raskelt üle elatavast opositsioonipõlvest priiks ja saaks sisepingete leevendamiseks omavahel töökohti jagama hakata. „Stenbockis on üle aastate viimaks teineteist austav õhkkond, kus laua taga istuvad võrdsed partnerid, võrdse hääle ja ministrite arvuga. On raske näha kellegi jaoks võitu minnes tagasi Reformierakonna diktaadi alla,“ leidis Karilaid. „Valitsuspartnerid, aga ka riigi tippametnikud, näiteks õiguskantsler Alar Karis, on täna tunnustanud peaminister Jüri Ratase juhtimist ning valitsuse tööd laiemalt.“

Ainus, mis kõlab Karilaiu sõnul valitsusvahetusest rääkides arusaadavalt, on Reformierakonna liit EKREga, kelleta toimiva parempoolse valitsuse loomine oleks sisuliselt võimatu. „EKRE on Riigikogus käitunud kui Reformierakonna filiaal, mistõttu tundub liit vaatamata suurtele sisulistele erinevustele Euroopa Liidu või kooseluküsimustes tõenäoline. Valijal poleks sellisest valimiste eel kokku klopsitud valitsusest paraku midagi võita,“ rõhutas Karilaid.

Täna ilmus Eesti Päevalehes artikkel sügisese valitsusvahetuse kuulujutust, mis ringlevat Toompea koridorides.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela