Eksperdid Keskerakonna konverentsil: oskuste pidev täiendamine on oluline pensionisammas

Mai 26

Keskerakonna korraldatud pensionikonverentsil arutasid mitmed eksperdid pensionisüsteemi jätkusuutlikkuse üle. Asjatundjate hinnangul on oluline tagada tänaste kui ka tulevaste ja praeguste pensionäride osalust tööturul ning nende materiaalne kindlustatus. 

SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juht Indrek Holst sõnas pensionikonverentsil „Jätkusuutlik pension Eestis“, et pensionisüsteemi vajalikkus seisneb selles, et paljud eakad erinevatel põhjustel töötuturule ei sobi. „Kui inimeste töövõime säiliks elu lõpuni, siis sellisel kujul meil seda süsteemi vaja ei läheks. Paraku peame me tagama kõigile pensionieas inimväärika elu, mis ei kukuks allapoole elementaarseid standardeid. Oluline on anda neile finantsstabiilsus ning riik peab leidma selleks täna vahendeid, sest statistikale tuginedes on meil hetkel neid pigem puudu kui üle,“ sõnas Indrek Holst.

Tuleva fondid AS juhatuse liige Tõnu Peki sõnul on pensionikindlustus tulevikus kindlasti oluline, kuid see ainsana ei taga inimväärset pensionipõlve. „Minul on neli nii-öelda sammast, mida pensioniikka jõudes oluliseks pean. Esiteks, et oleksin materiaalselt kindlustatud ja säästa võimalikult palju. Kuid sama oluliseks pean tervist, enesetäiendamist ja sotsiaalset võrgustikku,“ ütles Tõnu Pekk.

CV.ee turundus- ja kommunikatsioonijuhi Rain Resmeldt Uuseni sõnul tunnevad paljud eakad, et neid ei taheta tööturule, tundes end kui ühiskonnast lõigatuna. „Tegelikult on võimalik inimestel erinevaid ameteid selgeks õppida ning selleks on loodud palju koolituskeskusi. Paraku on meil tööturule sisenejatel suhtumise probleem, sest loodetakse kohe saada tippspetsialistiks või juhiks, kuid nii lihtne see ei ole,“ sõnas Rain Resmeldt Uusen.

„Töökohti on tuhandeid nagu ka potentsiaalseid töötajaid, kuid millegipärast käivad nad ikkagi tänaval teineteisest mööda. „Paljud keskealised inimesed mõtlevad, et neil ei ole uusi oskusi vaja, kuid tegelikult peaks just ajaga kaasas käima. Tänapäeval ei ole võimalik tööturul konkureerida oskustega, mis omandatud kauges minevikus. Tähtis on end harida ning isegi siis kui oled 50-aastane, sest paljud väärtuslikud tööaastad seisavad alles ees,“ sõnas Eesti Koostöö Kogu Pension 2050 programmijuht Liisi Uder.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela