Ratas: tselluloositehase ehitamist tuleb arutada tasakaalukalt ja riigimehelikult

Jun 02

Keskerakonna esimees Jüri Ratas sõnas oma volikogus peetavas kõnes, et poliitilisel maastikul on viimasel ajal rohkelt elevust, kuid samas on ka küsimusi, mis tekitavad muresid ja hirme. Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas ütles, et pooleteise aasta jooksul, mil Keskerakond on kandnud valitsusvastutust, on läbi viidud muu hulgas maksuvaba tulu reform, maaelutoetuste tõus ja tervishoiule lisaraha eraldamine. 

„Oleme toonud viimaste aastate kõige kiirema palgatõusu nii läbi maksuvaba tulu suurendamise kui riigieelarveliste otsuste,“ sõnas Ratas, tuues välja õpetajad, kõrgharidusega kultuuritöötajad, politseinikud, päästjad, sotsiaalvaldkonna töötajad, veterinaarid ning IT-valdkonna spetsialistid. Ratase kinnitusel seisab Keskerakond ka selle eest, et Eesti saaks ka järgmiseks Euroopa Liidu eelarveperioodiks õiglased toetused nii maaelule kui ka teistele valdkondadele.

Niisamuti võlgneb Ratase sõnul ühiskond tänu kõigile neile, kes on panustanud aastatepikkuse tööga ja laste kasvatamisega Eestimaa arengusse. „Olukord, kus suur osa väärikaimas eas elanikkonnast elab allpool suhtelise vaesuse piiri, ei saa olla ühegi poliitilise jõu jaoks aktsepteeritav. Keskerakond töötab selle nimel, et pensionid tõuseksid 2020. aastal kokku saja euro võrra. Selleks vajame Eesti inimeste tuge ning teiste erakondade mõistmist,“ rõhutas Ratas. 

Ta tõi välja, et viimased nädalad ja kuud on toonud palju põnevaid arenguid Eesti poliitilisel maastikul – vahetunud on Reformierakonna ja Vabaerakonna juhid ning algatati Eesti 200 liikumine ja Riigireformi Sihtasutus. Terav on aga tselluloositehase küsimus, milles Keskerakond on Ratase sõnul võtnud kõigist parlamendierakondadest kõige tasakaalukama positsiooni. „Me mõistame inimeste küsimusi, hirme ja vastasseisu. Me oleme öelnud selgelt, et looduskeskkonda kahjustades ja kohaliku kogukonna arvamust arvesse võtmata seda tööstust rajada ei saa. Küll aga ei soovi me juba eos nullida ettevõtjate initsiatiivi,“ ütles ta.

Keskerakonna esimees tõi välja, et ettevõtted ja suured investeeringud loovad inimestele töökohti ja kasvatavad terve ühiskonna jõukust, mille eest saab maksta pensioneid, panustatakse siseturvalisusesse ja kohalikku ellu. „Oleme selgel arvamusel, et enne otsuse langetamist tuleb planeeritava puidu rafineerimistehase mõjusid väga põhjalikult uurida. Me oleme valmis diskussioonideks ja aruteluks, kuid neid tuleb pidada tasakaalukalt ja riigimehelikult, arvestades iga valiku lühi- ja pikaajalist mõju Eestimaale tervikuna,“ kinnitas Ratas.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela