Kadri Simson kohtus Klaipedas Leedu transpordiministriga

Jun 13

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson kohtus täna Leedus Klaipedas Leedu transpordi- ja sideminister Rokas Masiulisega. Ministrid külastasid ka Klaipedas asuvaid BLRT Grupile kuuluvaid tehaseid ja tutvusid kohaliku sadamaga. 

Ministrite kohtumise peamise teemadena tõstatusid Rail Balticu ehitus, Via Baltica edasine areng ning riikide vaheline koostöö. „On väga julgustav, et Euroopa Komisjon on tulnud välja ettepanekuga jätkata esmatähtsatele ülepiirilistele projektidele, nagu Rail Baltic, rahastust maksimaalse 85-protsendise toetusmääraga ka uuel perioodil. Projekti arenguks peavad aga Eesti, Läti ja Leedu omavahel endiselt selgeks rääkima mitmeid küsimusi, mis vajavad Balti riikide ühist lähenemist. Üheks selliseks teemaks on Rail Balticu infrastruktuuri tulevase haldamise küsimus ning peagi ees seisvad RB Rail AS-i juhatuse esimehe valimised, mida ka Leedu kolleegiga arutasime.

Samuti on tähtis, et Eesti ja Leedu peavad mõlemad Rail Balticu projekti jätkuvalt prioriteetseks. Sellele saime tänasel kohtumisel kinnitust,“ rääkis majandusminister Kadri Simson. Ministrite kohtumine viis nad ka ühe suurima Eesti ettevõtjate poolt Leedusse tehtud investeeringu aladele ehk BLRT laevaremondi- ja laevaehitustehasesse. „BLRT on aastate jooksul investeerinud Klaipedasse ligikaudu 150 miljonit eurot ja nad plaanivad lähiaastatel koostöös kohaliku sadamaga siia veel ligi 100 miljonit panustada. Tegemist on massiivse investeeringuga,“ lõpetas Kadri Simson.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela