Tasuta ühistransporti toetab Lääne-Virumaal oma allkirjaga juba üle 1000 inimese

Jun 18

Keskerakond alustas eelmise nädala reedel Lääne-Virumaal allkirjade kogumist tasuta ühistranspordi toetuseks. Nädalavahetusega on oma allkirja andnud 1061 läänevirulast. 

Riigikogu liige, Keskerakonna Lääne-Virumaa piirkonnajuht Siret Kotka-Repinski sõnas, et allkirjade suur hulk niivõrd väikese aja jooksul näitab väga selgelt, et läänevirulased pole rahul olukorraga, kus tasuta ühistranspordi kasutamise võimalus läheb nende maakonnast ebaõiglaselt mööda. „Ühistranspordikeskuses otsustamise õigust omavad omavalitsusjuhid võiksid mõista, et inimesed soovivad tasuta ühistransporti. Lähtuma peaks kohalike elanike huvidest, mitte poliitilisest vastandumisest ja vastuseisust,“ leidis Kotka-Repinski.

Allkirjad on kogutud nii Rakveres, Tapal, Väike-Maarjal kui ka mujalgi ning toetust avaldavad tasuta ühistranspordi mõttele inimesed eri vanusegruppidest. Kotka-Repinski kinnitusel allkirjade kogumisega kindlasti jätkatakse. „Me loodame siiralt, et suudame ka poliitilistele oponentidele näidata ja tasuta ühistranspordi kriitikutele tõestada, et Lääne-Virumaa inimesed ei peaks ühena vähestest jääma võimaluseta hoida raha kokku pere sõidukuludelt,“ ütles riigikogulane.

Siret Kotka-Repinski sõnul on kahetsusväärsel kombel on Lääne-Virumaa üks neljast, kes otsustas piletita sõidu kahjuks, kuigi tänaseks on tasuta ühistranspordi kasuks otsustanud juba 11 maakonda. „Lääne-Virumaa võib küll olla Põhja-Eesti Ühistranspordikeskuse liige, kuid meid ei saa võtta sama mõõdupuuga Harjumaa ja ka Raplamaaga, kus on selgelt suurem kommertsturu osakaal ning tihedam rongiliiklus. Pigem oleme nagu Läänemaa, kes otsustas tasuta sõidu kasuks. Leian, et ka virumaalased vajavad piletivaba sõitu maakonnaliinidel,“ on ta põhjendanud.

Lisaks piletivaba sõidu võimalusele saavad kõik ühistranspordikeskused lisaraha ka liinide tihendamiseks.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela