Lauri Laats on Keskerakonna esinumber Mustamäel ja Nõmmel

Dets 01

2023. aasta Riigikogu valimistel on Lauri Laats Eesti Keskerakonna esinumber Mustamäe ja Nõmme valimisringkonnas. Laatsi sõnul kujunevad valimistel põhiteemadeks inimeste toimetuleku tagamine ja tervishoiukriisi lahendamine. 


"Eesti on Euroopas hinnatõusult esirinnas ning see peegeldub ka pealinna linnaosade igapäevases töös. Kahjuks peame nentima, et abivajajate rivi muutub üha pikemaks ning toimetulek järjest probleemsemaks," räägib Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats. "Kui keegi arvab, et abi palutakse kergekäeliselt, siis kindlasti mitte, paljudele on vaja selleks tõelist eneseületust, et tunnistada, et enam ei saa oma jõu ja nõuga hakkama. Valitsuse häirekell aga ei helise ning inimeste toimetulek rekordilise inflatsiooni tingimustes on jäetud täielikult nende endi ja kohalike omavalitsuste hooleks. See olukord peab muutuma, riik peab appi tulema!"


Lauri Laats rõhutab, et mööda ei saa vaadata ka ravijärjekordade teemast ning perearstide nappusest. "Kuna praeguse valitsuse koalitsioonilepingus polnud tervishoiule pühendatud eraldi peatükki ja ka järgmise aasta riigieelarves ei ole see prioriteetide hulgas, siis olukorra paranemist lähiajal ei maksa loota. Kevadel valitav parlamendi koosseis peab aga kindlasti tervishoiusüsteemi temaatika fookusesse võtma," ütleb ta.


Mustamäele iseloomuliku teemana toob Lauri Laats välja ligipääsetavuse küsimuse ehk kortermajadesse liftide paigaldamise. "Mustamäe linnaosas, kuid ka mujal piirkondades, kus on liftita korrusmajad, seisavad vanemad või tervisemuredega elanikud silmitsi olukorraga, kus jäädakse vangi omaenda koju. Liftide rajamise programm tuleb koostöös riigi ja omavalitsustega välja töötada ning ellu rakendada - see on inimväärikuse küsimus."


Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütleb, et Lauri Laatsi panust Mustamäe linnaosa arengusse on võimatu alahinnata. "Lauri Laats on tugevasti pingutanud, et elanike arvult Tallinna teine linnaosa on kujunenud kaasaegseks piirkonnaks. Tallinlaste rahuloluküsitluse kohaselt on rohkem kui 90 protsenti Mustamäe elanikest linnaosa elukeskkonnaga rahul. See on suur tunnustus nii Tallinna linnajuhtidele kui ka Mustamäe linnaosa vanemale. Leian, et Lauri Laats peaks rakendama oma energiat ja kogemusi ka Riigikogu tasandil."


2019. aasta Riigikogu valimistel osutus Lauri Laats 3251 häälega parlamenti valituks, kuid otsustas toona jätkata Mustamäe linnaosa vanema ametis. 2021. aasta kohalikel valimistel sai Laats Mustamäel 8457 valija toetuse, mis oli teine tulemus kogu Eestis.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela