Keskerakonna majandusprogramm: nõudepõhine tasuta ühistransport, 2+2 maanteed kiirendatud korras ja energiakriisi tugi kõikidele tarbijatele

Dets 22

Keskerakonna Riigikogu valimisteks koostatud majandusprogramm pöörab teravdatud tähelepanu kitsaskohtadele, mis on tingitud tänase Vabariigi Valitsuse passiivsusest ning seetõttu tuleb astuda otsustavaid samme, et muuta veelgi kasutajasõbralikumaks tasuta ühistransport, ehitada kiirendatud korras valmis 2+2 maanteed ja pakkuda energiakriisi tuge kõikidele tarbijatele.


"Majanduskasv ei tohi olla eesmärk iseenesest, vaid see peab jõudma iga Eestimaa pereni. Peame oluliseks, et jätkuks nii keskmise palga, alampalga kui pensionite ja erinevate toetuste tõus. Samuti ei tohi kasvada suhtelises vaesuses elavate inimeste osakaal. Majandusest saadud rikkust ja kasu tuleb ühiskonnas võrdsemalt jaotada," lausub majandusprogrammi eestvedaja Taavi Aas.


Endine majandus- ja taristuminister Taavi Aas ütleb, et tasuta ühistransport on end õigustanud nii linnades kui ka maakonnaliinidel, kuid selleks, et parandada veelgi eelkõige maapiirkondades elavate inimeste liikumisvõimalusi, tuleb arendada nõudepõhist ühistransporti. Kõikjal Eestis tuleb tagada vajadustele vastavad liikumisvõimalused ja töötada välja vajalikud mehhanismid omavalitsustele saamata jääva tulu kompenseerimiseks."


Taavi Aasa sõnul peab riik võtma enda südameasjaks arendada välja kaasaegne elektrivõrgu taristu üle Eesti ja pakkuda energiakriisi tuge kõikidele tarbijatele. "Elering koostöös jaotusvõrgu ettevõtjatega peab otsustavalt tugevdama elektrivõrku saartel ja Eesti lääneosas, toetamaks hajaenergeetika terviklikku arengut ja jätkusuutlikku elektritootmist," lisab Riigikogu valimistel Jõgeva- ja Tartumaal kandideeriv poliitik. "Valitsus saaks energiakriisi tingimustes ettevõtete ja leibkondade toetamiseks oluliselt rohkem ära teha, kuid miskipärast on võetud passiivne hoiak. Viimase aja sündmused on näidanud, et põlevkivielektri tootmist tuleb jätkata seni, kuni on tagatud uute juhtivate võimsustega Eesti energiasõltumatus ja varustuskindlus. Soodustame läbi innovatsiooni kogu põlevkivisektori keskkonnajalajälje vähendamist."


Olukord, kus tänane valitsus on kärpinud investeeringud maanteedesse miinimumini, tuleb Taavi Aasa kinnitusel kiiresti ümber vaadata. "Kiirendame Tallinn-Tartu, Tallinn-Pärnu ja Tallinn-Narva valmimist 2+2-realisena, et tagada kaasaegsed ja turvalised ühendused meie inimestele. Oleme valmis teeehituse kiirendamiseks rakendama nii PPP projektipõhist rahastust kui ka laenuraha kasutamist," kinnitab Taavi Aas.

Keskerakond kinnitab Riigikogu valimisplatvormi ja valimisnimekirjad 14. jaanuaril Tallinnas peetaval volikogu istungil.
 

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela