Tammsaare pargis avaldati meelt maksutõusude ja valitsuse poliitika vastu

Mai 13

Eesti Keskerakonna poolt korraldatud rongkäigul ja meeleavaldusel "Ei valedele, ei Reformierakonna maksutõusudele!" osales ca 700 inimest, kes ei ole rahul tänase Vabariigi Valitsuse tegevusega tõsta erinevaid makse ja kärpida suurperede toetusi.

"Keskerakond seisab Riigikogus selle eest, et lastelt ja peredelt ei võetaks raha ära ning et valelik valitsus ei saaks kehtestada maksutõuse, milleks nad valimistel mandaati ei küsinud," ütles Keskerakonna esimees Jüri Ratas. "Kõrge inflatsioon on vähendanud perede toimetulekut ja lisanduvad maksutõusud suurendavad vaesuses elavate inimeste hulka. Enne valimisi lubas Reformierakond tõsta keskmise vanaduspensioni 1000 euroni, kuid seda eesmärki nad täita ei suuda."

Keskerakonna aseesimees ja Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart lausus, et Reformierakonna valitsus on kohalikele omavalitsustele selja keeranud. "Olemasoleva raha ümberjagamine ei ole jätkusuutlik lahendus. Sellest nähtub, et riigil puudub võimekus riiklikul tasandil regionaalarengu toetamiseks ning pikaajaline regionaalarengu visioon. Riigil pole ka adekvaatset ülevaadet omavalitsuste poolt täidetavate ülesannete maksumusest. Erinevalt valitsusest, kes kaotab ära maakondliku tasuta ühistranspordi, ei hakka Tallinna linn sõidu eest piletiraha küsima," kinnitas Mihhail Kõlvart.

Sõna võtsid Keskerakonna esimees Jüri Ratas, Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart, Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Tanel Kiik, Euroopa Parlamendi saadik Yana Toom, Riigikogu liige Jaak Aab, Eesti Lasterikaste Perede Liidu juhatuse liige Katrin Kiisk, Saidafarm OÜ omanik Juhan Särgava, Raudteelaste Ametiühingu juht Oleg Tšubarov ja Keskerakonna peasekretär Andre Hanimägi. Muusikaliste vahepealade eest hoolitses Erich Krieger.

Pilte saate vaadata SIIT.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela