Ratas: Ida-Virumaa vajab talente hoida ja juurde tuua aitavat elukeskkonda

Jan 12

Peaminiser Jüri Ratas külastas täna, 12. jaanuaril Narvat ja Narva-Jõesuud. „Elu ei pea Eestis olema ainult Tallinnas ja Tartus. Eriti muret tekitav on see, et Ida-Virumaa elanikkond kahaneb just noorte arvelt. Ma väga loodan, et uus Ida-Virumaa programm saab veebruaris valitsuse heakskiidu ja annab oma panuse regiooni probleemide lahendamisse,“ ütles peaminister, tutvustades omavalitsuste ja äriringkondade esindajatele valitsuse Ida-Virumaa kava eelnõu. 

Narvas ja Narva-Jõesuus toimunud kohtumistel arutleti Ida-Virumaa ees seisvate väljakutsete üle. Üks suurim neist on nõudlus väljaarendatud elukeskkonna ja infrastruktuuri järele, mille puudus pidurdab nii turismi arengut kui ka ettevõtete võimalusi kutsuda tööle maailmatasemel spetsialiste. Peaministri sõnul peavad riik, omavalitsus ja erasektor koos pingutama selle nimel, et elu Ida-Virumaal edeneks ning aitaks meelitada ja kinni hoida tipptalente. Arutelus osalenud ärimehed ja kohaliku elu edendajad avaldasid lootust, et riik toetab nii Ida-Virumaa arengu jaoks võtmetähtsusega objektide ehitamist, nagu Narva-Jõesuu spordihall või sadamate taristu, kui ka erasektori püüdlusi ennast välisturgudel tutvustada ja tööjõuprobleemi lahendada.

Samuti avaldasid nad heameelt, et valitsus hakkas Ida-Virumaale pakkuma nii rohkem rahalisi vahendeid kui ka uusi võimalusi. Jüri Ratas omakorda rõhutas, et väga oluline on võimalikult tõhusalt kasutada juba olemasolevaid toetusmeetmeid. Selles osas on Ida-Virumaal veel palju arenguruumi. EASi juhatuse esimees Alo Ivask ja EASi välisinvesteeringute keskuse direktor Allan Selirand tutvustasid ettevõtjatele sihtasutuse pakutavaid toetusi ning rahandusministeeriumi regionaalpoliitika talituse juhataja Kaire Ööbik esitles Ida-Virumaa programmi eelnõu kokkuvõtet. Programmi on kavas hakata ellu viima käesoleva aasta juulist ning selle käivitamiseks on riigieelarves ettenähtud 2,8 miljonit eurot. Narvas külastas peaminister kaht tööstusparki, Aquaphori tehast ja metallkonstruktsioonide tootmisega tegelevat ettevõtet Fortaco Estonia OÜ.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela