Taavi Aas: umbusaldajatel puudus positiivne programm

Mai 08

Tallinna linnavolikogu umbusaldajatel puudus positiivne programm, sest töövõimelist linnavõimu poleks sellest saanud sündida, sõnas Tallinna linnapea Taavi Aas pärast umbusaldushääletuse läbikukkumist. Umbusaldushääletus kukkus läbi, sest kogus vajalikust vähem, 38 poolthäält. Enamuses oleva Keskerakonna fraktsiooni saadikud hääletusel ei osalenud, sest ei pooldanud umbusaldamist.

Aas osutas, et opositsioonilise viiepealise moodustisega ei saaks toimivat linnavalitsust tekkida. Vastuseks kriitikutele sõnas Aas, et see linn ehitati üles positiivse suhtumisega, mitte kritikaanlusega. “Pidage seda meeles ka siis, kui maalite pilti sellest linnast kui maapealsest põrgust,” ütles ta. Aas möönis, et linnas on olnud ka hetki, mille üle ta uhkust ei tunne, kuid eksiteele minekuid tuleb ette ka parimates peredes. “Kristen Michali energiast ei piisanud, et Tallinna Sadama korruptsioonijuhtumit ära hoida. Helve Särgava aususest ei piisanud, et hoida ära kohtunike altkäemaksuskandaale. Me saame vastutada esmajoones enda eest ja siis teha oma parima edaspidi,” ütles Aas.

Lisatud kõne täistekst:

Head volikogu liikmed! Tänases umbusalduskatses puudub positiivne sisu. Siin on eitus, siin puudub jaatus. Kas keegi umbusaldajatest on sõnastanud, kuidas seda linna edasi juhtida? Keskerakonnata on see kas võimatu või võimalik hinnaga, mida ei soovi maksta ei teie ega linnakodanikud. Kas EKRE sotsiaaldemokraatidega? Kas Reformierakond läheb Edgar Savisaare juurde hääli küsima? Selle viiepealise moodustise koospüsimiseks tuleks teha üliinimlikke pingustusi. Head saadikud! Tallinn vajab juhtimist, mitte killustunud osapoolte pakutavat stagnatsiooni. Jah, meil on olnud pettumusi, meil on olnud inimesi, kes pole väärinud usaldust. Nad on töölt kõrvaldatud. Ilmselt teate te isegi, et ka parimates peredes võib mõni pereliige minna eksiteele. Kristen Michali energiast ei piisanud, et Tallinna Sadama korruptsioonijuhtumit ära hoida. Helve Särgava aususest ei piisanud, et hoida ära kohtunike altkäemaksuskandaale. Me saame vastutada esmajoones enda eest ja siis teha oma parima edaspidi. Ebameeldivatele üksikjuhtumitele vaatamata on Tallinn korruptsioonitajumise mõttes põhjamaine linn ja tegelikkuses meie reiting rahvusvahelises plaanis korruptsioonivabaduse osas paraneb. Me oleme Tallinna toonud siiani, kus tal on A+ krediidireiting. See on võrdne Eesti riigiga ja näitab, et väliseksperdid hindavad meie linna majandamist isegi siis, kui kohalikud seda vaid kritiseerivad. Me oleme toonud Tallinna siiani, kus eelmisel aastal kasvas selle linna elanikkond 5100 inimese võrra. Veidi rohkem kui nädal tagasi sai meie linn endale 450 000. elaniku. Tallinn on magnet. Tallinn tõmbab. Meie ühistransporti jäljendatakse. Pidage seda meeles ka siis, kui maalite pilti sellest linnast kui maapealsest põrgust. Isegi kui te panete linnavalitsusele süüks ummikuid, siis ka need ebamugavused on meie arengu hind. Tallinnas valmivad uued teed. See linn ehitati üles positiivse lähenemisega, mitte kritikaanlusega. Ja lõpetuseks - ma tänan kõiki neid, kes sellele umbusaldusavaldusele alla ei kirjutanud. Ma tänan ka neid, kes taandasid end enne tänast umbusaldushääletust. Ma usun, et need, kes umbusaldusavaldusele siiski alla kirjutasid, tegid seda pigem hasardist kui veendumusest.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela