Ratas Malis: toetame abivajajaid, et nad ei peaks kodusid hülgama

Okt 06

Eestile on oluline toetada Mali inimesi, et neil oleks kodumaal turvaline elukeskkond ja väljavaated paremaks eluks, kinnitas peaminister Jüri Ratas Mali president Ibrahim Boubacar Keïtale.

Ratase sõnul on Aafrika riikide toetamine riigikorra tugevdamisel, inimõiguste tagamisel, majanduse elavdamisel ja töökohtadel loomisel ainuke kestlik eeldus sellele, et inimesed ei hülga oma kodusid ega lange smugeldajate küüsi ning julgevad naasta kodumaale. „Eesti pakub Malile, kõigile Aafrika Liidu riikidele oma e-riigi ehitamise kogemust, mis aitab nii majandust elavdada kui ka noortele töökohti luua,“ ütles Ratas.

Eelmise aasta lõpus allkirjastas peaminister Ratas Aafrika Liiduga hea tahte leppe e-valitsemise arendamiseks. Mali esindajad on mitu korda külastanud Eestit, et tutvuda e-riigi võimalustega. Mali arengut pärsivad äärmuslik vaesus, sagedased näljahädad, konfliktid, vägivaldne äärmuslus ning ebaseaduslik ränne ja sellega seotud organiseeritud kuritegevus. Euroopa Liidu välisteenistuse andmeil elab 61 400 Mali inimest sisepaguluses, naaberriikides elab 138 000 Mali põgenikku. Sel aastal on Eesti toetanud Malit 50 000 euroga ÜRO humanitaarasjade koordineerimisbüroo kaudu. Eesti on panustanud Euroopa Liidu Aafrika usaldusrahastu ja teiste arengu- ja humanitaarabi projektide kaudu Aafrika arengusse kokku ligikaudu 4,7 miljonit eurot.

Peaminister Jüri Ratas ja kaitseväe juhataja kindral Riho Terras kohtusid eile Bamakos ka ÜRO rahuvalvemissiooni MINUSMA juhtide, kindralleitnant Dennis Gyllensporre ja ÜRO peasekretäri eriesindaja Mahamat Saleh Annadifiga ning Euroopa Liidu väljaõppemissiooni (EUTM Mali) juhi brigaadikindral Enrique Millán Martíneziga. ÜRO MINUSMA missioonil osaleb praegu kolm Eesti staabiohvitseri ning EUTM Malis kokku neli instruktorit, staabiohvitseri. Lisaks töötab septembrist Malis Euroopa Liidu tsiviilmissioonil EUCAP Sahel inimõiguste ja soolise võrdõiguslikkuse ekspert Eestist.

Peaminister kinnitas, et Eestile on väga oluline mõlemal missioonil osalemine ning plaanis on sellega jätkata ka tulevikus. Täna suunduvad Ratas ja Terras Põhja-Mali linna Gaosse, kus tutvuvad Prantsusmaa sõjalisel operatsioonil Barkhane osalevate Eesti kaitseväelaste tööga.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela