Simson Ansipile: töökoha pärast pabistav eurovolinik võiks siiski enda tööle keskenduda

Okt 12

Keskerakonna aseesimehe, majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnul on Reformierakonna pikaaegse esimehe Andrus Ansipi tänane väljahõige Eesti väidetava maksukaose kohta lihtsalt tavapärane opositsiooni jutt. Kui siseriiklikult võiks sellist tegevust pidada arusaadavaks, siis Eesti eurovolinikul tuleks vältida taolistel teemadel sekkumist, sest sellega kahjustab Ansip vaid Eesti mainet Euroopas.

„Ansipi ja Keskerakonna erinevad arusaamad sellest, milline majanduspoliitika viib Eestit edasi, on aastaid ilmsed olnud. Reformarite lihtsuse ja ühetaolisuse püüdlus viis Eesti seisakusse, mille likvideerimisega on tänane valitsus pidanud kõvasti vaeva nägema. Hea näide nende jäigast ja rumalast maksupoliitkast on näiteks merendussektori seis. Erisuste tegemisest keeldumine tõi Ansipi valitsuse ajal kaasa olukorra, kus Eesti lipu alt lahkus ka viimane suur kaubalaev. Alles nüüd oleme jõudnud meetmeteni, millel on potentsiaali laevastik taastada. Samuti teavad kõik, et ka aktsiisipoliitka eksisammudega alustasid just oravad ning nende ajalooline mälu on ikka hämmastavalt lühike,” rääkis Simson.

Majandusminister jätkas: “Tõenäoliselt saame enne valimisi selliseid avaldusi kuulda veel mitmeid, sest Andrus Ansipil on vaja kindlustada Reformierakonna valimisvõit, mis tagaks talle töökoha säilimise Euroopas. Aga enne maksukaosest ja kõikvõimalikest õudustest rääkima asumist tuleks vaadata seda, mida arvavad Eesti hetkeseisust rahvusvahelised organisatsioonid. Näiteks rahvusvaheliselt tunnustatud reitinguagentuur Fitch tõstis läinud nädalal Eesti riigireitingu seni kõrgeimale tasemel. Tõusu põhjenduseks toodi Eesti tugev makromajanduslik raamistik ja et ellu viidud poliitikad on kaasa aidanud majanduskasvule ja sissetulekute tõusule, samas kui läbiviidud reformid on tõstnud tööhõives osalemise määra. Erasektori välisvõlgnevuste vähenemine ja jooksevkonto ülejääk on tugevdanud Eesti välispositsiooni ehk muutnud Eestit vastupidavamaks välisšokkide suhtes. Meie seis on väga hea. Ehk tasuks ka Ansipil ekspertide juttu kuulata ja sõna võttes vähem koopaoravate arvamustele tugineda.”

“Rääkides Reformierakonna peamisest valimislubadusest – lihtne ja õiglane maksusüsteem – siis see on ju tavapärane reformierakondlik lubadus, mis on lihtsalt kingitus kõige jõukamatele. 500-eurose maksuvabastuse tegemine kõikidele ei mõjuta kuidagi juba täna maksuvabastust saavate inimeste elu, kuid toob enam kui 100 eurot juurde suuremat kui 2100 euro suurust palka teenivatele inimestele. Paraku on näha, et Reformierakonnal pole ühtegi uut edasiviivat ideed, on vaid tagasipööramise mõtted. Nii Eestit ei arenda,” lõpetas Simson.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela