Eesmaa: Reformierakond taganeb senise välispoliitilise joone toetamisest

Nov 19

Keskerakonna välissekretär, Riigikogu I asespiiker Enn Eesmaa sõnas, et Reformierakonna juhtpoliitikute kahepalgalised sõnumid ning ränderaamistiku avalduses kaasa rääkimisest loobumine tähendaks sisuliselt erakonna senisest välispoliitilisest joonest loobumist. 

Kuigi Reformierakonna esimees Kaja Kallas on ÜRO raamistikuga ühinemist toetanud ning korduvalt on sellega ühinemise vajalikkust avalikult toonitanud ka endine välisminister Urmas Paet, viitab Reformierakond ränderaamistiku avalduse mitte toetamisele Riigikogus. „Reformierakond on ohverdamas senise välispoliitika eelseisvatele valimistele,“ tõdes Eesmaa, kelle sõnul mängib suurim opositsioonipartei reitingute nimel topeltmängu.

Eesmaa lisas, et ka Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid on öelnud, et vajadusel tuleb kompakti parlamendiga arutada ning opositsiooni kriitika Riigikogu võimalikule seisukohavõtule on põhjendamatu. „Täiesti arusaamatu on Kaja Kallase seisukoht, et nad on nõus vaid siis aktiivselt riigi asjades kaasa mõtlema, kui nad on valitsuse juhterakond. Opositsiooni kuulumine ei tohi tähendada las minna suhtumist,“ märkis Eesmaa.

Ta sõnas, et Reformierakond on sõnades aastaid näidanud end välispoliitilise suuna hoidjana, kuid täna seatakse erakonna reitingud kõrgemale Eesti riigi välispoliitilistest huvidest. „See pole riigimehelik käitumine erakonnalt, mis on aastaid peaministrierakonna vastutust kandnud. Paraku on väga keeruline edaspidi Reformierakonna põhimõtteid ning erakonna juhtide öeldut usaldada ja tõsiselt võtta,“ tõi Eesmaa välja. Keskerakonna juhatuse liige lisas, et tänane otsus näitab selgelt Reformierakonna ja EKRE vaadete lähenemist. „Liberaalse ja innovatiivse erakonna kuvand on langenud tolmu ning asemele on tulnud käremeelne poliitika, kus erakonna nägu kujundavad Kristen Michal ja Jürgen Ligi. Selles valguses on arusaadav, miks Eesti 200 on Reformierakonda järjekindlalt asendamas ka Eesti inimeste südames,“ leidis Eesmaa.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela