Karilaid: Reformierakond ei usu enam ise ka oma Kremli-meelsuse udujuttu

Dets 06

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid leiab Jürgen Ligi eilse koalitsioonimõtte valguses, et Reformierakond on aktsepteerinud tõenäolise kaotusega valimistel ning vanad süüdistused, millega aastaid valimisi võideti, enam tänasele peaministrierakonnale külge ei jää.

 Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid sõnas, et kuigi Jürgen Ligiga on neil täiesti erinev arusaam poliitilisest vastutusest, Danske rahapesuskandaalist ja VEB-fondi mahhinatsioonidest, on tänaseks päevaks üks ühine nimetaja leitud – Keskerakonna kuulumine järgmisesse koalitsiooni. „Tõenäoliselt mõistab Ligi sedagi, et peaministrierakonnana on Reformierakonna aeg ümber, kuid arusaadavalt ei saanud ta seda välja öelda. Siiski annavad sellest piisavalt aimu nii peaministrikandidaatide reitingud, aga ka Kaja Kallase meeskonna lagunemine,“ viitas Karilaid Reformierakonna peasekretäri lahkumisele.

Ta lisas, et koalitsiooni panevad paika eelkõige Eesti inimesed 3. märtsil, kuid Ligi välja toodu tõenäolisest uuest võimuliidust Reformierakonnaga näitab, et kaotusega ollakse tõenäoliselt lepitud ka seetõttu, et tavapärase Kremli-meelsuse kaardi kleepimist ei usuta. „Kui Reformierakonna fraktsiooni juht süüdistab Moskva jutupunktides ja teise lausega räägib Keskerakonna ja Reformierakonna koalitsioonist, siis saab iga mõtlev inimene aru, et mingit Kremli-meelsust pole ja sellesse väljaspool poliitretoorikat ei usuta. Reformierakonna aastatepikkune jokker on pärast Keskerakonna kahte valitsusaastat poris,“ leidis Karilaid.

Ta meenutas ka äsjast Siim Kallase arvamusartiklit, kus viimane püüdis sarnaselt Ligile maalida Keskerakonda võimalikult tumedates värvides, kuid ometi moodustasid peaminister Kallase kabineti keskerakondlastest ministrid. „Eesti 200 tulek ning Reformierakonna ja EKRE koostöö opositsioonis on kaardid valimiste eel segi paisanud ning endise peaministrierakonna pilvedelt vähemalt esialgu taas alla toonud. Loodetavasti annab ka eesootav jõuluaeg Reformierakonnale aega ja jõudu järele mõelda 17 aasta jooksul tehtu üle,“ tõdes Keskerakonna aseesimees.

Eile õhtul eetris olnud saates „Pealtnägija“ ütles Reformierakonna fraktsiooni juht Riigikogus Jürgen Ligi, et järgmise valitsuse moodustavad tõenäoliselt Keskerakond ja Reformierakond.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela