Jaan Toots: ettevõtlus- ja infotehnoloogia ministri ametikoha asemel tuleb luua välismajandusministri koht

Dets 12

Ettevõtja, Keskerakonna nimekirjas Riigikogusse kandideeriv Jaan Toots leiab, et Eesti ettevõtjate esindamine välismaal vajab lisatuge ning saatkonnad tuleb enam majanduse heaks tööle panna, sh luua välismajandusministri ametikoht.

 17 aastat Kaubandus- ja Tööstuskoja liige olnud Toots sõnas, et Eesti ettevõtjate esindamine välismaal on üks põletavamaid küsimusi, mis vajab lahendusi. „Ettevõtjaid toetab küll EAS, kuid jõudu, mida välismaal ettevõtluses jala ukse vahele saamiseks vaja on, jääb vajaka,“ tõdes Toots. Ta leidis, et tootmine saab ja peab Eestis olema suurem, kuid murekohaks on just välisturgudele jõudmine. „Peaaegu kõik suurriigid kasutavad ärimeeste toetamiseks ning edukate läbirääkimiste korraldamiseks oma riigi suursaatkondade abi ja toetust. Suurte projektide puhul kaasatakse lausa suursaadikuid. Sellist abi ja toetust kahjuks Eesti ettevõtjad tänaseni ei saa,“ ütles Toots, et Eesti suursaatkonnad ning diplomaatilised esindused pole ettevõtjatega vajalikul määral kaasa tulnud.

Tootsi ettepanek, mida toetab ka Kaubandus- ja Tööstuskoda, on järgmises valitsuse koosseisus asendada ettevõtlus- ja tehnoloogia ministri ametikoht majandusministeeriumis uue välismajandusministri ametikohaga välisministeeriumis. „See samm oleks sisuline töö ümberkorraldus välisministeeriumis ning Eesti suursaatkondadele ja diplomaatilistele esindustele suurema rolli andmine majandusküsimustega tegelemisel. Meie väikse riigi majandust saab arendada suures osas just tegutsedes väljaspool meie riigi piire ja tuues raha Eestisse,“ selgitas Toots.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela