Teadlane Rea Raus kandideerib Keskerakonna nimekirjas riigikogusse

Dets 19

Kasvatusteadlane ja jätkusuutliku arengu asjatundja Rea Raus kandideerib Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal Keskerakonna nimekirjas riigikogusse, et seista muu hulgas Eesti jätkusuutliku arengu ning mahepõllunduse eest. 

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas sõnas, et Rea Raus on hinnatud ekspert keskkonna- ja maaeluvaldkonnas ning tema panus erakonna seisukohtade kujundamisse on väga oodatud. „Keskerakond on alati rõhutanud, et majanduskasv ei tohi tulla tulevastele põlvedele pärandatava keskkonna arvelt. Rea Raus on inimene, kelle südameasjaks on loodust säästev ja kestlik areng, aga ka maaelu ja tasakaalus regionaalareng. Hinnatud spetsialisti liitumine meie nimekirjaga annab võimaluse oluliste valdkondade eest veelgi tugevamalt seista,“ rõhutas Ratas.

Rea Raus ütles, et kandideerib peaminister Jüri Ratase kutsel just Keskerakonna nimekirjas, sest jätkusuutliku arengu, mahepõllunduse, aga ka kogukondade arengu heaks on veel palju teha ning selleks on vaja tugevat meeskonda ja poliitilist tahet. „Usun, et Eesti suurima erakonna toel on võimalik murekohtadega ühiselt tegeleda ning saan oma teadmisi ja kogemusi koos Keskerakonnaga kõige paremini rakendada,“ leidis Raus.

Ta lisas, et Keskerakond on valitsuses seisnud aktiivselt maaelu eest ning ta avaldas tunnustust maaleuminister Tarmo Tamme tehtud tööle. „Mul on väga hea meel, et valitsus on pööranud suuremat tähelepanu maaelu arengule, andes tuge põllumeestele, algatades mesilasperede toetuse ning edendades mahepõllumajandust,“ tõi Ökoriik Eesti võrgustiku üks eestvedajatest välja. Ta lisas, et tema jaoks on tervitatav ka Keskerakonna eesmärk viia Eesti GMO-vabasse tsooni, kuhu täna kuuluvad 19 Euroopa Liidu riiki.

Rea Raus on koolitaja, kasvatusteadlane ja jätkusuutliku arengu asjatundja. Ta on kirjutanud rahvusvahelistesse publikatsioonidesse artikleid jätkusuutlikkuse ja ökoloogilise hariduse teemadel ning kaitsnud doktorikraadi Tampere Ülikoolis. Ta on mahetootjate esindajaid, teadlaseid, loomeinimesi ning ökoloogilise mõtte- ja eluviisi toetajad koondava Ökoriik Eesti võrgustiku üks eestvedajatest.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela