Ratas: Keskerakond moodustab valitsuse, mis seisab iga inimese eest

Veebr 26

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas ütles, et Keskerakonna eesmärk on ehitada õiglast riiki, mis seisab iga inimese eest ning järgmist valitsust moodustades sellest põhimõttest ei taganeta.

Ratas kinnitas, et Keskerakond toetab selliseid maksumuudatusi, millest võidab ühiskonna enamus, mitte vaid jõukam osa. „Me ei nõustu mitusada miljonit maksva maksumuudatusega, mis annab juurde 100 eurot kuus 2100 ja enam teenivatele inimestele, kuid ei paranda eakate ega madala ja keskmise palgaga tööinimeste elujärge,“ ütles Keskerakonna esimees.

Tingimus, millest koalitsioonikõnelustel ei taganeta, on Ratase kinnitusel ka erakorraline pensionitõus. „Majanduskasv on aastate jooksul Eestimaa eakatest lubamatult mööda läinud ning vanaduspensione pole üle kümne aasta erakorraliselt tõstetud. Peame ühiselt panustama, et töö ja laste kasvatamisega Eestit üles ehitanud inimesed oleksid meie ühiskonnas enam väärtustatud,“ rõhutas ta.

Laste- ja peretoetuste tõstmine on samuti Keskerakonna jaoks üks põhipunkte koalitsioonikõnelustel. Erakonna valimisplatvorm näeb ette esimese ja teise lapse toetuse tõstmist 100 euroni ning lasterikka pere toetuse suurendamist 200 euro võrra. „Rahvaarvu kasv meie inimeste tagasirände toel ja kolmandate laste sündimuse tõus on väga olulised arengud, mida tuleb edasi toetada,“ sõnas esimees.

Ratas tõi välja, et uus koalitsioon peab jätkuvalt seisma maaelu eest ning ei tohi minna tagasi aega, kus põllumehed olid Euroopa Liidu ametikaaslastega võrreldes ebaausas seisus ega saanud riigilt üleminekutoetusi. „Maaelu oluliseks osaks on tasakaalustatud regionaalareng ning seejuures on kahtlemata vajalik ka tasuta ühistranspordi arendamine ja laiendamine,“ leidis Ratas.

Samuti pole Keskerakond nõus valitsusega, mis lõhub solidaarset tervishoiusüsteemi. „Me välistame kõik lahendused, mis muudaks arstiabi kättesaadavuse sõltuvaks inimese rahakotist ega nõustu pensionisüsteemi ja riikliku ravikindlustuse aluseks oleva sotsiaalmaksu kaotamisega. Tänane valitsus on leppinud kokku, et viie aasta jooksul panustatakse tervishoidu juurde 300 miljonit eurot. Vajalik lisaraha ja nutikad lahendused, nagu üle-eestiline digiregistratuur aitavad oluliselt lühendada ravijärjekordi,“ lõpetas Ratas.

 

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela