Ratas: valitsus tegeleb Ida-Virumaa probleemidele lahenduse leidmisega

Jun 12

Peaminister Jüri Ratase sõnul töötab valitsus Ida-Virumaa tööturuprobleemidele nii lühiajalise kui pikema lahenduse leidmise nimel, samas tõdes peaminister, et põlevkivist elektritootmise konkurentsivõime on vähenemas.

Ratase sõnul on sõnumid, mis Eesti Energiast on ühiskonda jõudnud, väga murettekitavad. “Kuid ma kinnitan teile, et valitsus töötab täie tõsidusega lahenduste leidmise osas. Ma soovin seda öelda nii teile kui ka teistele Ida-Virumaa inimestele, et valitsus seisab selle eest, et kedagi ei jäeta üle öö tööta, ei saadeta tänavale ning ei jäeta iseenda ja saatuse hooleks,” ütles Ratas riigikogu infotunnis.

Ta lisas, et rahandusminister Martin Helme oli eile Ida-Virumaal selle küsimusega tegelemas, ja ka riigihalduse minister Jaak Aab oli eile Ida-Virumaal tööstusparkide inimestega kohtumas.

Ratase sõnul on valitsus välja töötamas lahendusi nii lühemaks kui pikemaks perspektiiviks ning ka sotsiaal- ja tööturupoliitikat. “Täna me vajame ühelt poolt minu meelest kiiret tegutsemist, et ära hoida kõige keerulisemad, kõige hullemad stsenaariumid, aga võtta kasutusele ka meetmeid, mis siis tegelikult nendele inimestele kindlustunnet annaks nii lühikeses kui pikas perspektiivis.”

Ratase sõnul konkurentsivõime põlevkivist elektrit toota pikemas perspektiivis kindlasti väheneb. “Neid kõiki tegureid tuleb koos arvestada,” märkis ta.

Ratase sõnul on lühemas perspektiivis võimalik meie energeetikapoliitikas ja põlevkivienergias leida mitmeid lahendusi rahvusvahelise koostöö kaudu. Samuti võiks asendada põlevkivist elektri tootmise vähemalt osaliselt riikliku toetuse abil biomassi kasutamisega, mis eeldab seadusemuudatust, aga leevendaks osaliselt koondamisi Ida-Virumaal.

Veidi pikemas perspektiivis on võimalik elektritootmise strateegilise reservi moodustamine ja reservvõimsuse eest tasu maksmine.

“Kui me liigume energiaturust edasi, siis me peaksime pikemas perspektiivis üle vaatama, kuidas elavdada Ida-Virumaa ettevõtlust ning vähendada piirkonna mahajäämust teistest Eesti piirkondadest,” ütles Ratas.

Ta märkis, et töös on Ida-Virumaa programm, mida rahastatakse 14,7 miljoni euroga aastani 2023. “Siia alla kuulub ka Ida-Virumaa tööstusparkide rajamise programm, millega aktiivselt tegeleb riigihalduse minister. Loomulikult on oluline sotsiaal- ja tööturupoliitika ja sellega tuleb tegeleda pidevalt,” ütles Ratas.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela