Kadri Simson: peaminister kinnitas oma mandaati

Aug 30

Riigikogu Keskfraktsiooni esimees Kadri Simson ütles täna umbusaldushääletusel peetud kõnes, et mõne nädala tagustes sündmustes oli just peaminister Jüri Ratas see, kes õigusriigi eest vankumatult ja kõhklusteta seisis.

„Opositsioon väitel oleks peaminister Jüri Ratas justkui politseijuhi tagandamist pealt vaadanud ning läinud vastuollu õigusriigi põhimõtetega. Tegelikult ei seisa ükski kirjapandud seadusetäht ise enda eest ning selles kriisis oli just peaminister see, kes õigusriigi mõtte ilma vilesid puhumata ja tulesid vilgutamata otsekohe kehtestas,“  sõnas Simson.

Lisades, et opositsioonil on suur soov kedagi karistada, aga konflikte saab lahendada ka nii, et igale osapoolele jääb alles väärikus.

Keskerakonna aseesimehe Kadri Simsoni sõnul on Jüri Ratase poolt juhitud valitsused teinud mitmeid edasiviivaid otsuseid, nii eelmises kui ka tänases valitsuses. „Eelmise valitsuse poolt kehtestatud maksureform mitte ainult ei tõstnud madalamat ja keskmist palka teenivate inimeste sissetulekuid, vaid aitas vähenda ümbrikupalga maksmise osakaalu. Tänane valitsus on esimeste kuude jooksul jõudnud teha positiivseid otsuseid, mille osas saame sisulisi arutelusid pidada riigikogu sügisistungijärgul. Olgu selleks siis riigireform, pensionitõus või noorte kodakondsust puudutav küsimus,“ ütles Simson riigikogus peetud kõnes.

„Oluline on ümber lükata ka mitmed saalis kostnud valeväited, nagu elaks praegune valitsus Reformierakonna valitsuse kogutud reservide arvelt. 2014. aastal oli Reformierakonna juhtimisel valitsussektori netopositsioon -0,2%, mis halvenes järk-järgult veelgi. Jüri Ratase valitsus on käitunud reservidega vastutustundlikult. Praeguste prognoosi kohaselt väheneb võlakoormus reservide mahust kiiremini, mistõttu suurenevad netovarad 2019. aasta lõpuks 0,3%-ni SKP-st,“ lükkas Simson valeväited ümber.

Riigikogu arutas tänasel erakorralisel istungil peaminister Jüri Ratasele esitatud umbusaldusavaldust, mille algatasid 44 saadikut. Umbusaldusavaldus ei leidnud toetust, poolt hääletas 40 saadikut, vastu oli 55 saadikut.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela