Peaminister Jüri Ratas arutas Namiibia asepresidendiga digi- ja hariduskoostöö tihendamist

Sept 10

Peaminister Jüri Ratas kohtus Eestil visiidil oleva Namiibia asepresidendi Nangolo Mbumba ning teda saatva valitsus- ja äridelegatsiooniga, et arutada koostööd infotehnoloogia, hariduse ning teistes valdkondades.

„Namiibia on esimene Aafrika riik, kellega Eesti e-riigi alast koostööd alustas ja tänane kohtumine annab tunnistust meie järjest tihedamatest sidemetest. Digitaalne areng on Eesti edusse väga palju panustanud ning Namiibial on samuti kõik eeldused enda edenemises neid võimalusi ära kasutada.

Loodame, et ka käesolev visiit aitab luua meie ettevõtjatele vajalikke kontakte, mis võimaldavad neil oma kogemusi ja oskusi Aafrikas veelgi paremini kasutada ning seeläbi mõlema riigi arengusse panustada,“ ütles peaminister Jüri Ratas. „Lisaks digiteemadele on meie jaoks uusi koostöövõimalusi ka näiteks haridusvallas.“

Ratas tänas Namiibiat toetuse eest ÜRO julgeolekunõukogu mittealalise liikme valimisel hääletusel ja kinnitas, et Eesti üks prioriteete nõukogus on samuti digiareng ja küberturvalisus. Ratas ja Mbumba rääkisid ka viisavabadusest Eesti kodanikele. Kohtumisel otsustati kahepoolselt sellele küsimusele lahenduse leidmisega alustada.

Eesti peaministri ja Namiibia asepresidendi kohtumisel osalesid ka ettevõtete Aktors OÜ, Cybernetica AS, GoSwift, Nortal ja AS Ecomatic esindajad ning Eesti Mereakadeemia ja IKT klastri liikmed, kes on huvitatud tihedamast koostööst Namiibiaga. Kohtumisel tutvustasid nad oma tegevust ja kinnitasid soovi teha koostööd. Namiibia delegatsioon tundis huvi näiteks e-valitsemise, e-tervise, taastuvenergeeetikast, veepuhastustehnoloogiate ja haridusküsimuste vastu.

Namiibia asepresident kohtub homme riigikogu esimehe ning väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministriga. Lisaks külastab delegatsioon haridus- ja teadusministeeriumit, kus esitletakse siinseid hariduslahendusi ning e-Eesti esitluskeskust. Delegatsiooni kuuluvad lisaks ametnikele ka Namiibia ettevõtete ja ettevõtlusega tegelevate organisatsioonide esindajad ning parlamendiliikmed.

Stenbocki maja, 10. september 2019

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela