Korb: kas klähvida või teha sisulist tööd, eks see on igaühe otsus

Sept 25

Laias laastus on opositsioonisaadikutel kaks valikut – kas teha sisulist tööd või klähvides faktidega meelevaldselt mängida. Paraku erakondliku kuuluvuseta Raimond Kaljulaid on otsustanud teise valiku kasuks, kirjutab keskerakonna peasekretär Mihhail Korb.

Kuulda Raimond Kaljulaidi suust arvamust, et Keskerakond peaks oma hääled pensionäridele tagastama, on silmakirjalik. Meenutame riigikogu valimiste eelset aega – Kaljulaid kandideeris Keskerakonna nimekirjas ja kasutas häälte korjamiseks just pensioni tõstmise lubadust. Kui erakond otsis koalitsiooni läbirääkimistel võimalusi oma valijaid esindada, siis ta otsustas põgeneda. Nüüd, mil erakond täidab oma lubadust pensioneid tõsta, on Kaljulaid olukorras, kus tema veab oma valijaid alt. Muidugi on kõige lihtsam vastutus enda õlgadelt maha lükata ja ajada suust välja, mida-iganes sülg suhu toob. Seega Raimond, äkki käituks riigimehelikult ning annaks tagasi Keskerakonna nimekirjas korjatud hääled?

Tõde pensionitõusust

Meenutan, et viimane erakorraline pensionitõus otsustati 2007. aastal, mil sotsiaalminister oli keskerakondlane Jaak Aab. Ükski vahepealne Reformierakonna juhitud valitsus ei tõstnud pensioneid nii palju, kui seda teab praegune koalitsioon. Pikaajalise keskerakondlasena kinnitan, et oleme pensionäride eest alati seisnud. On olnud aegu, mil erakonnaliikmetega oleme tundnud, et võitleme ainsana erakonnana pensionäride heaolu eest.

Valitsus panustab erakorralisse pensionitõusu järgmisel aastal 20,8 eurot. 2020. aasta aprillis tõuseb keskmine vanaduspension ligikaudu 45 eurot, mis tähendab aastaga eakatele 540 euro võrra suuremat sissetulekut. Jutt pelgalt 7 eurost on meelevaldne informatsiooni painutamine. Hoiame meeles, et eakate sissetulekud ei ole riigikogulastega samaväärsed. Isegi 45 eurot on suur võit.

Rahva suus levib ütlus, et Roomat ei ehitatud päevaga. Seda mõtet tasub meeles hoida, kui kritiseerida valitsuse tegevusi. Eelarve tegemine ei ole kunagi lihtne ülesanne, sest kõigi elu tahaks teha paremaks, kuid selleks pole piisavalt raha. Alati on küsimus – kellelt võtta, kellele anda? Nende küsimuste ja meediakära rägastikus tuleb leida tasakaal – teha tuleb kasvõi väikesed sammud, et tõsta Eesti inimeste elukvaliteeti. Alati oleme raskused ületanud ja leidnud viisi, kuidas toetada Eestis eakaid, seega saan kinnitada, et pension tõuseb ka järgmistel aastatel.

Artikkel on Keskerakonna peasekretäri Mihhail Korbi vastulause Raimond Kaljulaidi tema Facebooki lehel avaldatud arvamusavaldusele Keskerakonna poolt juhitava Vabariigi Valitsuse poolt vastu võetud 2020 aasta eelarvekava kohta.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela