Mihhail Korb: Eesti liigub kõrge elatustasemega riikidele lähemale

Nov 29

Eesti kolmanda kvartali 4,2% suurune majanduskasv näitab, et Eesti on odavast allhankeriigist liikumas järjest rohkem kõrgemat lisandväärtust pakkuvate majandusharude suunas ja seeläbi väheneb vahe kõrge elatustasemega riikidega, lausus Riigikogu majanduskomisjoni liige Mihhail Korb.

"Teist kvartalit järjest oli majanduskasvu enim panustanud tegevusala info ja side. Meie IKT-ettevõtted tegutsevad globaalsel turul ja on valdkonna liidriteks," rääkis Keskerakonna peasekretär Korb. "Riik saab sektori arengule omaltpoolt kaasa aidata läbi kõrghariduse riikliku koolitustellimuse ning usaldusväärse ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna loomise. Koos majanduskasvuga on paranenud inimeste ostujõud ja sissetulekud, keskmine brutokuupalk tõusis koguni üle kaheksa protsendi."

Korb lisas, et praegune majandusseis on soodne, kuid me ei tohi sellega rahulduda. "Peame olema ambitsioonikad ja panustama veel rohkem teadmistepõhisele majandusele. Eestil on potentsiaali puidu- ja elektroonikatööstuses ning energeetikas. Süsinikneutraalsuse saavutamist tuleb võtta kui suurt väljakutset. Kui suudame esimesena innovaatilisi lahendusi pakkuda, saame olla valdkonna liidriteks terves maailmas," ütles Korb, lisades, et välisinvesteeringute kaasamisest olulisem on aidata Eesti ettevõtetel laieneda maailmaturule.

Korbi sõnul peab riik hea seisma selle eest, et märkimisväärne majanduskasv jõuaks igasse Eesti perre. "Meie ühiselt teenitud rikkus ei tohi koonduda kitsa ringkonna inimeste kätte," rõhutab Korb. "Suurema võrdsuse ja sidususe tagamiseks oleme algatanud maksudebati, et seista tugeva keskklassi eest. Meie sissetulekute ebavõrdsus on viimastel aastatel vähenenud, kuid kõrgema elatustasemega Põhjamaad on meist veel kaugel ees."

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela