Kersti Sarapuu: tulumaksuseaduse muudatused parandavad lasterikaste perede elukvaliteeti

Dets 14

Riigikogu võttis vastu tulumaksuseaduse muutmise eelnõu, mille tulemusel kehtestatakse inimestele mitmed maksusoodustused. Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni juhi Kersti Sarapuu sõnul luuakse neljandas kvartalis sünnitus- või koondamishüvitise saanutele võimalus lükata osa oma hüvitisest maksustamise mõttes järgmisesse aastasse, et kasutada oma maksuvaba tulu senisel tasemel.

"Naised, kes sünnitavad aasta lõpus, on rahaliselt ebasoodsamas olukorras, kui näiteks suvel sünnitanud naised. Lapse sünniga kaasneb palju väljaminekuid ning ainulaadset peresündmust ei saa maksukoormuse ja väheneva sissetulekuga ära rikkuda," lausus Sarapuu. "Ka need naised, kellele on hüvitist makstud eelmisel aastal, saavad parandada oma tänavust tuludeklaratsiooni ja seda võimalust tagantjärele kasutada."

Sarapuu lisas, et tulumaksust vabastatakse riigieelarvest makstavad toetused lasterikka pere elamistingimuste parendamiseks ja väikeelamu energiatõhususe suurendamiseks. "2018. aastal suurenes märkimisväärselt kolmanda lapse sündide arv peredesse. Seda on 530 last rohkem kui aasta varem ja üle 800 lapse võrra enam kui 2014. aastal. Soovime, et lapsed saaksid üles kasvada inimväärsetes ja igakülgset arengut soosivates tingimustes," kinnitas Sarapuu, lisades, et lasterikaste perede igakülgne toetamine ja Eesti rahvaarvu kasvatamine on Keskerakonna üks prioriteete.

Täiendav maksuvaba tulu lapse eest suureneb alates kolmandast lapsest 100 euro võrra kuus. Alates 2020. aastast hakkab täiendav maksuvaba tulu alates kolmandast lapsest olema 3048 eurot aastas. Kui peres kasvab kolm last, siis on täiendav maksuvaba tulu 4896 eurot aastas. Nelja lapse korral on summa 7944 eurot.

Eelnõuga võetakse üle ka Euroopa Liidu direktiiv kolmandate riikidega seotud maksustamise ebakõlade kohta, mille eesmärk on vältida topeltmittemaksustamist.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela