Keskfraktsiooni esimees Kersti Sarapuu: abipakett annab eelduse tulla kriisist kiiremini välja kui kümnend tagasi

Apr 15

Riigikogu võttis vastu 2020. aasta riigi lisaeelarve seaduse eelnõu. Valitsuse poolt loodud 2,6 miljardi  eurone abimeetmete pakett toob leevendust nii majandusele kui ka ühiskonnale tervikuna.

Eesti majandus on saanud tugeva hoobi ning erinevate ekspertide hinnangul võib meie majanduslangus ulatuda kaheksa või enama protsendini. Valitsuse poolt loodud meetmete pakett aitab kahtlemata seda lööki pehmendada, andes eelduse kriisist oluliselt kiiremini välja tulla kui kümnend tagasi.

 
Abimeetmete pakett pakub suurt tuge ettevõtetele ja tööinimestele, keda kriis kõige enam puudutanud on. 500 miljoni euro suurune käibelaen, mida hakkab riik ettevõtetele jagama KredExi kaudu, on just see, mida raskustes ettevõtjad vajavad. Oma murega ei jää üksi ka mikro- ja väikeettevõtjad ning turismisektor, keda hakatakse eraldi toetama EAS - Enterprise Estonia kaudu.  Eriolukord on viinud koondamisteni, mistõttu suunatakse töötukassa kaudu üle 250 miljoni euro meetmesse, mis aitab eriolukorras säilitada töötajate sissetuleku.

Kohalikele omavalitsustele eraldatakse lisavahendeid kokku 130 miljonit eurot investeeringuteks ja koroonaviirusest tingitud kriisi mõjude leevendamiseks. Lisaks toetatakse maaettevõtlust läbi Maaelu Edendamise Sihtasutuse laenude 200 miljoni euro ulatuses ning need sammud aitavad maapiirkondadel kriisiaja üle elada. Tunnustan valitsust, kes ei jätnud kohalike omavalitsusi vaeslapse rolli, nagu juhtus möödunud kriisi ajal, kui toonane valitsus otsustas jõuliselt vähendada omavalitsuste tulubaasi ja toetusfondi.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela