Peaminister Jüri Ratas: 10 sammu majanduse taastamiseks

Mai 27

Selleks, et meie inimestel oleks tööd, ettevõtlus edeneks ja riik tugevneks, vajab Eesti majandus uuenduskuuri, ütleb peaminister Jüri Ratas.

"Taastume targalt," rõhutab Ratas. "Tervisekriis mõjus Eesti majandusele kui torm kodumajapidamisele. Selle ajal tegime kõik, et tormi kahjud oleksid võimalikult väikesed. Nüüd on aeg vaadata kodus ringi pilguga, mida täiustada ja uuendada, et see oleks tugevam, mugavam ning uhkem kui enne tormi."

 
"Teisisõnu, selleks, et Eestil läheks veelgi paremini kui enne tervisekriisi, on meil vaja täiustada toimivaid ja käivitada uusi lahendusi," lisab Ratas. "Aidata kannatanud kiiresti jalule ja tugevamad kindlalt edasi. Luua kindlustunnet ja täiendada edulugu järgmiste ID-kaartide, tallinkite, boltidega."
 
Ratase sõnul vajab Eesti uuenduskuuriks järgmist majanduspaketti: terviklikku nägemust majanduse uuenduskuurist. Seni arutatud – näiteks ministeeriumite ettepanekud majanduse elavdamiseks, kulude piiramiseks, võlakirjade emiteerimiseks – on hea vundament. Lõpliku versiooni peab koostama valitsus koostöös ekspertidega.
 
Ratas kavatseb arutada majanduse uuenduskuuri jaoks 10 vajalikku sammu neljapäeval valitsuses. Peaministri ettepanekud on:
1) moodustame ekspertkogu valitsuse majandusarengu komisjoni juurde;
2) kiirendame targa majanduse arengut läbi investeeringute teadus- ja arendustegevusse, uutesse tehnoloogiatesse ja innovatsiooni;
3) teostame kontratsüklilisi investeeringuid töökohtade säilitamiseks ja loomiseks;
4) muudame töötuskindlustuse tingimused paindlikumaks ning tõhustame ümberõppevõimalusi;
5) pikendame töötasu hüvitise maksmist juunikuu lõpuni;
6) toetame kodumaiseid tootjaid, eksportivaid ettevõtteid ja investeerimist Eestisse;
7) toetame tänavu eeskätt Eesti siseturismi;
8) vaatame üle ettevõtluse toetusmeetmed, sh esimese majanduspaketi;
9) muudame seadusi, et vähendada bürokraatlikke takistusi ettevõtluses;
10) piirame ministeeriumide 2020. aasta kulutusi.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela