Jaak Aab astus haridus- ja teadusministri ning Anneli Ott riigihalduse ministri ametisse

Nov 25

President Kersti Kaljulaid nimetas peaministri ettepanekul uueks haridus- ja teadusministriks Jaak Aabi ning riigihalduse ministriks Anneli Oti.

Jaak Aab märgib, et koroonaviiruse levikust tingitud keerulisel perioodil tuleb tagada hariduasutuste sujuv töökorraldus, et õpetajate töökoormus jääks mõistlikule tasemele ja õppetöö sujuks võimalikult hästi.

 
"Mul on hea meel, et järgmise aasta riigieelarve eelnõus on teadus- ja arendustegevuse riigipoolne rahastus tõusnud esmakordselt 1 protsendini SKT-st. Nüüd tuleb keskenduda sisulisele poolele, et täiendavat rahastust võimalikult efektiivselt kasutada," räägib Jaak Aab. "Kuigi järgmise aasta riigieelarves ei ole praeguse seisuga õpetajate palgatõusuks raha ette nähtud, seisan selle eest, et majanduse taastudes saaksime teema juurde tagasi tulla. Lähiajal seisab ees mitu olulist kohtumist, pärast mida saan konkreetsete ettepanekutega välja tulla."
 
Anneli Ott kinnitab, et tema seisab ministrina eelkõige Eesti tasakaalustatud regionaalse arengu eest. "Jüri Ratase juhitud valitsus on kohalike omavalitsuste tulubaasi märkimisväärselt suurendanud. Keskerakonna valitsemise ajal on kohalike omavalitsuste tulud kasvanud 38 protsenti. Koroonakriisi tingimustes andis valitsus kohalikele omavalitsustele erakorralist abi 130 miljonit ja jättis alles kokkulepitud tulubaasi, mis aitab toetada ka kohalikku ettevõtlust," ütleb Anneli Ott.
 
"Samuti on väga oluline jätkata tööd Ida-Virumaa õiglase ülemineku kavandamisega, et leppida kokku kava eesmärkides ja põhisuundades. Suurt tähelepanu pööran ka sellele, kuidas tulevastes kriisiolukordades paremini toime tulla. Eelmise aasta oktoobritormi järel ilmnes tõsiasi, et kriiside juhtimises esineb kohaliku omavalitsuse tasandil pärast maavalitsuste kaotamist puudujääke," lisab Anneli Ott.

Riigikogu juhatus otsustas, et seoses Riigikogu liikme Anneli Oti volituste peatumisega tema nimetamise tõttu Vabariigi Valitsuse liikmeks asub 26. novembril Riigikogu liikmeks asendusliige Andrei Korobeinik.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela