Riigikogu esimees Jüri Ratas Lääne-Virumaal: kriisis avardusid võimalused Eestis töötada

Apr 23

Omavalitsustele on riigipoolne tugi kriisiolukorras suureks abiks, et olla raskustesse sattunud elanikele vajalikul määral toeks ja tagada läbi investeeringute tööd Eestimaa inimestele, tõdes täna Lääne-Virumaal töötanud Riigikogu esimees Jüri Ratas.

"Sel põhimõttel on linnad ja vallad saanud riigilt abi nii möödunud kui sellel aastal. Tänavusest lisaeelarvest saavad omavalitsused juurde 46 miljonit eurot. Neist 16 miljonit on mõeldud selliste erakorraliste kulude kompenseerimiseks nagu näiteks lasteaia või huviringi tasu vabastuse kompenseerimine. Veel 30 miljonit on mõeldud elukeskkonna parandamiseks vajalike investeeringute jätkamiseks nagu näiteks ventilatsiooni uuendamine või tervisekeskuste renoveerimine,“ selgitas erinevate omavalitsusjuhtidega kohtunud Jüri Ratas. „Omavalitsused olid, on ja jäävad Eestimaa inimestele kõige lähemaks jõuõlaks. Seega ilma omavalitsusteta ei lahenda me Eestis ühtegi kriisi.“

Linnad ja vallad on tublid investeeringuteks toetust kasutama. “Eelmise aasta kriisitoetuse toel said Vinni valla lasteaiad päikesepaneele, mis võimaldavad jätkusuutlikumalt majandada. Kahes Tapa lasteaias tehti korda ja kaasajastati õuemängualad. Väike-Maarja vallas sai korda esimene pool kergliiklusteest Triigi suunas ja uue ilme bussijaam. Rakvere linnas algab peatselt ajaloolise Pika tänava rekonstrueerimise teine etapp,“ tõi Riigikogu esimees välja kohtumistel kõlanud näiteid. „See aga tähendab, et paljud Eestimaa inimesed said raskel ajal tööd.“

Ka ettevõtted on olnud altid kriisi ajal investeerima. „Lääne-Virumaal tegutsevates rahvusvahelistes ettevõtetes Baltic Agro ja Jeld-Wen Eesti arutatu lisas kindlust, et ka keerulises olukorras tuleb investeeringutega edasi minna. Mõlemad ettevõtted on kinnitanud kavatsust lähiajal töötajaid juurde võtta. Kriisi ajal pole nende tegevusaladel tarbimine ja seega nõudlus raugenud ning teistes riikides töötajate haigestumine on lisandunud uusi mahukaid tellimusi. Kokku võib piirkonda lisanduda tööd veel vähemalt 130 inimesele,“ rõhutas Jüri Ratas. „Tööandjad on valmis aitama kaasa inimeste tervise kaitsele ja näevad vaktsineerimises võimalust võita ka ülemaailmses konkurentsis.“

Lisaks kohtus Lääne-Virumaal töötanud Riigikogu esimees Rakvere haigla, Rakvere Tervisekeskuse, Rakvere politseiosakonna, Lääne-Virumaa Päästeameti üksuse ja Kaitseliidu Viru Maleva meeskondadega. Neid ühendas kindlus, et Eesti saab praegusest kriisist jagu ning ootus kindlustunnet lisavate arutelude ja otsuste järele.
 

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela