Jüri Ratas: riigi eelarvestrateegia toob pensionäridele suurema sissetuleku ja metsades raiemahtude vähenemise

Apr 29

Riik jätkab panustamist töökohtadesse, pensionitõusu, töötasudesse ja võtab hoole alla metsad, tõstab Keskerakonna esimees Jüri Ratas esile olulisemaid punkte riigi eelarvestrateegiast aastateks 2022-2025.

"Järgmise aasta aprillis saavad praegused ja tulevased eakad arvestada indekseerimisest tuleneva pensionitõusuga. Alates 1. jaanuarist 2023 suureneb nende sissetulek veelgi tänu erakorralisele pensionitõusule ja keskmise pensioni tulumaksust vabastamisele. Summad sõltuvad majandustulemustest," ütleb Jüri Ratas. "Keskerakonna prioriteediks on alati olnud eakate heaolu ja väärikas toimetulek ning meie eestvedamisel on ellu viidud kaks erakorralist pensionitõusu. Jätkame seda suunda ka tulevikus."

Madalad töötasud valdkondades, mis ühel või teisel määral mõjutavad meie kõigi elu, on ammu teadaolev kurb fakt, nendib Jüri Ratas. Tuleva aasta 1. jaanuarist suurenevad ministeeriumite palgafondid 3% võrra, et tervishoiu, sotsiaalhoolekande, siseturvalisuse, kultuuri, hariduse, infotehnoloogia, lennunduse ja veterinaaria valdkonna inimeste töötasu kasvaks. "Kindlasti peame oluliseks tagada väärikas palgatõus ka tervishoiuasutuste töötajatele, mis tuleb kokku leppida kollektiivlepingu läbirääkimiste käigus," lisab Jüri Ratas.

Oluliseks läbimurdeks on raietegevuse vähendamine Eesti metsades, rõhutab Jüri Ratas. "Riik võtab edaspidi Riigimetsa Majandamise Keskusest vähem dividende. Näiteks järgmisel aastal väheneb dividendide ootus ligi 8 miljoni euro võrra. Selle otsuse najal peab vähenema RMK raietegevus Eesti metsades, eelkõige kohalikele kogukondadele olulistel metsaaladel," räägib Jüri Ratas.

Jüri Ratase sõnul on võimalus riigi eelarvestrateegia uuesti üle vaadata pärast suvist majandusprognoosi ja neid näitajaid 2022. aasta riigieelarve koostamisel arvesse võtta. "Palju on tehtud, kuid väga palju on vaja veel teha, et kõigi Eesti inimeste elatustase tõuseks," märgib ta. "Ka viimaste aastate kogemus näitab ja rahvusvahelised organisatsioonid kinnitavad, et just riigi toel on majandustulemused prognoositust paremad. Eriti kriisi ajal tuleb seda minu hinnangul silmas pidada."

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela