Ministrid Eva-Maria Liimets ja Kristian Jaani astusid Keskerakonna liikmeteks

Jun 09

Keskerakonna juhatus kinnitas välisminister Eva-Maria Liimetsa ning siseminister Kristian Jaani avaldused liitumaks Keskerakonnaga. Ministrite soovitajateks erakonda on Jüri Ratas, Tanel Kiik ja Jaak Aab.


Erakonna esimees Jüri Ratas avaldas heameelt, et erakonda on ministrite näol lisandunud veelgi tugevat kompetentsi nii sisejulgeoleku kui ka välispoliitika küsimustes. "Ma tänan mõlemat ministrit, et nad võtsid vastu väljakutse ja vastutuse minna valitsusse. Kahtlemata oli see suur samm, kuid ka otsus liituda erakonnaga näitab, et mõlemad ministrid soovivad poliitikas kaasa lüüa ning toetada Eesti arengut just Keskerakonna ridades," rääkis Ratas.


Välisminister Eva-Maria Liimetsa sõnul on tal siiralt hea meel, et Keskerakond on tema seniseid kogemusi välisteenistuses kõrgelt hinnanud ning kutsus teda oma valitsusdelegatsiooni liikmena Eesti välis- ja julgeolekupoliitika küsimustele kaasa mõtlema. "Välis- ja julgeolekupoliitika on riigi jaoks üks võtmevaldkondi, millesse panustamine aitab saavutada kõiki teisi meie rahva jaoks olulisi ning põhiseadusesse kirjutatud eesmärke. Hindan kõrgelt võimalust esimese Keskerakonna nimetatud välisministrina töötada tõsiselt nende sihtide saavutamise ja ka kindlustamise nimel ning lüüa lisaks kaasa nende valdkondade arendamisel ja tugevdamisel erakonna sees," lausus Liimets.


Siseminister Kristian Jaani ütles, et erakonnaga liitumine on ministriametis vajalik ja ka selline lubadus oli antud, kui Keskerakond pakkumise ministriametiks tegi. "Tänan selle väljakutse võimaldamise eest Keskerakonda ning hindan seda, et erakond peab siseturvalisuse küsimusi väga olulisteks ning soovib seda valdkonda arendada ja tugevdada," ütles Jaani.


Ta sõnas, et Keskerakond on teinud samme parandamaks poliitilist kultuuri. "Tehtud on vajalikke otsuseid, kuid näen, et erakond peab näiteks veelgi konkreetsemalt panema paika, milline on erakonna reaktsioon süüteos süüdi mõistetud liikmete osas. Või milline on väärtuspõhine käitumine nii erakonna kui erakonnaliikme poolt süüteomenetluse ajal. Need põhimõtted tuleks fikseerida põhikirjas," selgitas Jaani.
Jaani lisas, et vastavad mõttevahetused on ka toimunud ja see on saanud ka toetavat tagasisidet. "Ideaal on muidugi see, et midagi sellist ei peaks üldse arutlema," tõdes ta.
 

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela